|

Taşeron işçiler kadroya ne zaman geçecek? 8 Kasım 90 bin taşeronu ilgilendiren en son gelişmeler

Taşeron işçileri tarafından merakla beklenen kadro kararı için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrildi. Bakan Bilgin, 90 bin sözleşmelinin kadroya geçeceğini duyurmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konu ile ilgili yaptığı açıklamada 1 milyon taşeron işçisine kadro verildiğini anımsattı ve yeni kadro için tarih verdi. Bu açıklamanın adından taşeron işçiler kadroya ne zaman geçirileceğini, hangi şartların olduğunu sorgulamaya başladı. Kabine Toplantısı'nda masaya yatırılması beklenen ve çalışmalarında sona yaklaşılan taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek? Kimler hangi şartlarda kadroya alınacak? İşte taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin son gelişmeler...

09:08 - 8/11/2022 Salı
Güncelleme: 09:09 - 8/11/2022 Salı
Yeni Şafak
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin

90 bin taşeron işçi kadrosunda son gelişmeler sorgulanmaya başladı. Bakan Bilgin tarafından son dakika açıklaması ile sözleşmeliye kadronun kapsamının belirlenmesi ardından sırada taşerona kadro konusu bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalarda son gelindiği Vedat Bilgin tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştı. Çalışanlar 90 bin taşerona kadro kimleri kapsıyor, ne zaman verilecek, şartları neler, hangi kurumlarda verilecek sorularına yanıt arıyor.

TAŞERONUN KADROYA ALINMASI KABİNE GÜNDEMİNDE

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yoğun gündemle bugün toplanacak. Meclis'e sunulması beklenen başörtüsü teklifine ilişkin yol haritası Kabine Toplantısı'nda ele alınacak. Milyonları ilgilendiren EYT düzenlemesi ve sözleşmelilere kadro çalışmaları için de gözler Beştepe'de olacak.

7 KASIM KABİNE TOPLANTISI SÖZLEŞMELİYE KADRO BAŞLIĞI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Kabine Toplantısı sonrası Başkan Erdoğan, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Toplantıda ele alınması beklenen konulardan biri de sözleşmeli personelin kadroya geçişi ile ilgili düzenlemeydi. Ancak sözleşmeliye kadro konusu masada konuşulan konu başlıkları arasında yer almadı.

8 KASIM TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA ALINMASINDA SON DURUM NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi.

O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini Kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." açıklamalarında bulundu.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli, 4 milyon civarında EYT'li, 550 bin sözleşmeli memur, 120 bin taşeron işçi, 50 bin geçici işçi ile milyonlarca emeklinin gözü, kasım ve aralıkta yapılacak düzenlemelerde.

Kamudaki taşeron işçilere ilişkin soru üzerine Bakan Bilgin, taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçen yıllarda hükûmetin önemli reforma imza attığını ve yaklaşık 1 milyon taşeron işçisine kadro verildiğini anımsatmıştı.

O dönem kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) çalışan 90 bin işçinin, çeşitli sebeplerle kadro imkanından faydalanamadığını belirten Bilgin, "Onların kadroya alınması konusunda çalışmamız devam ediyor. Tahmin ediyorum onu kasım ayı içerisinde sonuçlandırırız." demişti.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI!

Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktaran Bilgin, "Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var." dedi.

Bilgin, çalışmanın son halinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulup sunulmadığına ilişkin ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu." ifadesini kullandı.

Bu çalışmada kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate aldıklarını vurgulayan Bilgin, "Geçenlerde arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bunları da değerlendiriyoruz." diye konuştu.

"SON BİR TOPLANTI YAPACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sözleşmeliye kadro için açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, 'Düzenleme ile ilgili son bir toplantı yapacağız. Kapsamda sadece 4B'liler olacak' dedi.

"Düzenleme ile ilgili bu hafta son bir toplantı yapacağız. Çalışmamız son şeklini alacak. Kapsamda sadece 4B'liler olacak"

TAŞERON İŞÇİ KADRO ALIMI KİMLERİ KAPSIYOR?

Bakan Bilgin, taşeron işçiye kadro için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

Detayların önümüzdeki günlerde yine Bakan Vedat Bilgin tarafından açıklanması bekleniyor.

#taşeron
#taşeroların kadroya geçmesi
#90 bin taşeron
#çalışma bakanlığı
#vedat bilgin
1 yıl önce