|

5000mAh 'dev' batarya: Lenovo Vibe P1​

Lenovo, devasa bataryaya sahip yeni akıllısı Vibe P1​'i satışa sunuyor.

Yeni Şafak ve
10:38 - 26/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:38 - 26/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Son dönemde mobil kanadında sıkıntlar yaşamaya başlayan Lenovo, fiyat/performans odaklı yeni modeli Vibe P1'i satışa sunmaya hazırlanıyor.



----------------


----------------


Lenovo Vibe P1'in özelliklerine baktığımızda ilk dikkatmizi çeken şey 5000mAh kapasiteye sahip bataryası. Bildiğimiz gibi sektör ortalaması 3000mAH dolayındaki bu açıdan oldukça yüksek bir potansiyel vaat ettiğini söyleyebiliriz. Keza 24-watt gücünde akım desteği sayesinde hızlı şarj olduğunun da altını çizelim. Henüz süresi belli değil ama tahminimizce 2 saatte tam dolum gerçekleşecektir.



Diğer açılardan değerlendirdiğimizde ise tipik bir orta-üst seviye olarak tanımlamamız mümkün modeli. Şöyle ki, 5.5-inç (1920x1080) büyüklüğünde IPS ekrana sahip olan ve Snapdragon 615 yongaseti ile güçlendirilen cihaza 3GB RAM eşlik edecek. Dahili hafıza 16GB büyüklüğünde olsa da microSD üzerinden dilenirse haricen takviye imkanı mümkün. Kameraya baktığımızda ise arka ve önde sırasıyla 13 ve 5MP çözünürlüğünü görüyoruz. Parmak izi okuyucusu, çift SIM ve 4G desteğini de atlamayalım.



Android 5.1.1'in üzerine giydiriecek Lenovo'nun kendi arayüzü Vibe (v2.68) ile gelecek olan modelin resmi tanıtımı IFA Fuarı (Berlin; 4-9 Eylül) ile birlikte gerçekleşecek.





Pandavill üzerinden önsiparişe açılan Lenovo Vibe P1'e biçilen değer

. Açıkçası eğer batarya sizin için olmazsa olmazsa bu fiyata daha iyisini bulmanız imkansız ama diğer açılardan ele alacak olursak bildiğimiz gibi kendisinden çok daha iyi özelliklere sahip rakipleri var. Ki bunların başında da Meizu'nun 90 dolara Çin, 130 dolara ise küresel satışı yapılan 'tek geçtiğimiz' akıllısı M2 geliyor:



------------


------------


Velhasıl biz seçenekleri sunalım da seçim yapmak tabii ki size kalmış.






#lenovo
#akıllı telefon
#android
#batarya
#Lenovo Vibe P1​
9 yıl önce