|

Bataryada yeni dönem: 45 dakikada tam şarj!

Bataryaların 'doğrudan' geliştirilmesine yönelik teknolojiler, geleceğe dönük ufak tefek kıpırdanmalar haricinde yerinde sayadursun, ucu yine batarya performansına çıkan 'dolaylı' geliştirmeler tam gaz sürüyor.

Yeni Şafak ve
13:40 - 15/09/2015 Salı
Güncelleme: 13:50 - 15/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Bataryaların 'doğrudan' geliştirilmesine yönelik teknolojiler, geleceğe dönük ufak tefek kıpırdanmalar haricinde yerinde sayadursun, ucu yine batarya performansına çıkan dolaylı geliştirmeler tam gaz sürüyor.



Bildiğimiz gibi bataryaların kapasiteleri aynı kalsa da; yazılımsal iyileştirmeler, güç tasarruf modları ve daha düşük güç tüketimine sahip donanım bileşenleri gibi dolaylı etkenler sayesinde ekranlar büyüse ve çözünürlükler artsa da yine geçmiştekiyle aynı performansı sunmayı başarıyorlar. Yani ortalama 1 gün, kemerleri oldukça sıkarsak da 1.5 yahut taş çatlasın 2 gün.



Hal böyleyken, şarj süresi de artık cidden önemli bir kıstas haline geldi sayılır. Madem şarjımız gitmiyor en azından kısa sürede hızla dolum yapabilelim istiyoruz haklı olarak.





İşte Qualcomm'un yeni Quick Charge 3.0 teknolojisi ile birlikte destekleyen modellerde tam şarj süremiz ortalama 45 dakikaya kadar inecek. Tabii bataryanın kapasitesine göre bu süre az aşağı ya da biraz daha fazla tutabilir ama dediğimiz gibi ortalama 45 dakikada bitecek işlem. Örneğin bu verdiğimiz değerler 2,750mAh'lık bataryalar için. Dahası sadece 10 dakikalık şarj bize yaklaşık %30'luk bir dolum sunacak ki en önemlisi de bu zaten.






Tabii Quick Charge 3.0'ün doğrudan yongasetine bağlı bir teknoloji olduğunu da atlamayalım. Bu bağlamda da Snapdragon 820, 620, 618, 617 ve 430 yongasetlerinin yer alacağı akıllı telefonlar (ve tabletler) faydalanabilecek.





Qualcomm'un konuya ilişkin bilgilendirmesine

erişebilirsiniz, tanıtım videosu ise aşağıda:

















#qualcomm
#batarya
#akıllı telefon
9 yıl önce