|

Çin giderek büyüyor, Uzakdoğu ve Batı eriyor!

Dünyanın en büyük 10 markasından sadece birinin Batı'ya ait olduğunu biliyor muydunuz?

Yeni Şafak ve
12:59 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 13:00 - 13/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Geride bıraktığımız 2015 yılına yönelik ek kapsamlı akıllı telefon pazar raporu yayımlandı.



Bildiğimiz gibi geçtiğimiz senenin en çok büyüyen ismi Huawei idi. İkinci sırada ise her senenin büyüyen ismi olan Apple yer aldı. Samsung her ne kadar yıl bazlı daha çok cihaz satışı gerçekleştirmeyi başarmış olsa da başta Çinli rakipleri olmak üzere anaakım dışındaki üreticiler büyümelerine tam gaz devam ettiği için pazar payında daralma yaşamaktan yine kurtulamadı.



Samsung ve Apple haricinde ilk 10'da kendisine yer bulabilen tek anakım üreticinin LG olmasını ise gidişatı gösteren bir diğer önemli işaret olarak değerlendirebiliriz. Sony, HTC ve tabii ki Microsoft (Nokia) gibi bir zamanların devleri 2015'i de aynı bir önceki sene olduğu gibi liste dışında tamamladılar.



2015'in en büyük kaybedeninin ise 2014'ün en çok büyüyen ismi olan Lenovo oluşu oldukça enteresan. 2014'te 95 milyon adet telefon satışı ve %7.3'e çıkan pazar payıyla büyük bir başarıya imza atan Motorola'nın sahibi için 2015 hiç de parlak bir yıl olmadı.



Listenin devamında karşımıza çıkan tüm isimlerin ise Çin menşeli oluşu altı çizilmesi gereken bir diğer detay. Xiaomi, ZTE, Oppo Coolpad ve TCL-Alcatel ortaklığına genel olarak baktığımızda CoolPad haricinde hepsinin büyümekte olduğunu görüyoruz. İçlerinde en başarılısı ise pazar payını %4 seviyesine çıkarmayı başaran ZTE.



Evet; tablomuz gelsin:





Raporun tamamına ve ayrıntılara

erişebilirsiniz.



#iphone
#samsung
#huawei
#lenovo
#xiaomi
#lg
#zte
#oppo
#coolpad
#tcl-alcatel
#apple
8 yıl önce