|

Google'dan uzaya çıkan asansör!

Google, robotik araştırmalar ve uzay araştırmaları gibi sektörlere girebilir. Bilişim devi, tahminlere göre yıllarca hayali kurulan uzaya çıkan asansörü yapıyor olabilir.

.
00:00 - 20/02/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:05 - 20/02/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Google'dan uzaya çıkan asansör!
Google'dan uzaya çıkan asansör!

Google, robotik araştırmalar ve uzay araştırmaları gibi sektörlere girebilir. Bağımsız analist Jeff Kagan'a göre Google artık uzay araştırmalarına da ağırlık verecek. Uzun yıllar boyunca düşlenen uzaya çıkabilecek bir asansör hayali Google tarafından gerçeğe dönüştürülebilir.

Kagan bir tahmin daha yaptı ve Google'ın kanser araştırmalarına da katılabileceğini söyledi. Şirket sağlık atılımları yapmaya başlamış hatta Ocak ayı içerisinde şirketin resmi blog sayfasında, şeker hastaları için özel bir lens geliştirildiği duyurulmuştu. Bu lens sayesinde glikoz seviyesinin anlık olarak ölçüleceği ve hastaya uyarılar gönderileceği söylenmişti.

Hangar One'ı Kiraladı

Daha öncesinde NASA tarafından uzay araçlarının iniş, kalkış ve bakımları için kullanılmış olan Hangar One, Google tarafından da benzer amaçlar ile kullanılacak olabilir. Jeff Kagan'ın tahminleri doğru çıkarsa Google, uzaya çıkan asansörünün inşasına Hangar One yakınlarında başlayabilir.


10 yıl önce