|

Görenler polisi arıyor!

Google''ın ücretsiz internet sunan Project Loon balonları bir süredir dünyayı dolaşıyor fakat insanlar hâlâ bu balonları gördüklerinde korkuyorlar.

.
00:00 - 23/06/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:42 - 23/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Görenler polisi arıyor!
Görenler polisi arıyor!

Wall Street Journal''ın bildirdiğine göre, Google''ın Loon balonu Yeni Zelanda''ya iniş yaparken, insanlar bir uçağın düştüğünü sanarak paniğe kapıldı.

Yeni Zelanda Loon balonlarının test ülkelerinden bir tanesi ve ülkede birçok internet balonu dolaşıyor. Google, Wall Street Journal''ın haberini ve balon iniş yaptığı sırada birçok uçak kazası ihbarı yapıldığını doğruladı. Yeni Zelanda hükümeti, ihbarlar üzerine bir kurtarma helikopterini belirtilen konuma gönderdi ve uçak yerine balon buldu.

Bu olay, Loon balonlarının insanları ilk korkutuşu değil. İki yıl önce Kaliforniya''da denenmek üzere havalanan ve yanlışlıkla ABD''nin Kentucky eyaletine giden Loon balonu, polise sayısız UFO ihbarı yapılmasına sebep oldu.

Google, balonların yanı sıra drone''larla da dünyaya ücretsiz internet sağlamayı amaçlıyor. Bu doğrultuda Titan Aerospace''i satın alan Google''ın yanı sıra, dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook da başlattığı internet.org projesiyle dünyanın dört bir yanına internet götürmek istiyor.

10 yıl önce