|

Harley Davidson elektrikli aracını yakında tanıtacak

Motosiklet denince akla ilk gelen markalardan biri olan Harley Davidson, elektrikli araç trendine uyum sağlamak için ilk adımı atıyor. Yaklaşık 4 yıldır elektrikli motosiklet üretimi üzerinde çalışan Harley Davidson bu alandaki ilk ürününü 2019’da piyasaya sürecek.

Yeni Şafak
09:52 - 1/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:58 - 1/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Harley Davidson'un ilk elektrikli motosiklet konsepti Livewire.
Harley Davidson'un ilk elektrikli motosiklet konsepti Livewire.

Harley Davidson 2014 yılında Project Livewire isimli elektrikli motosiklet prototipini tanıtmıştı. Bu araç 75 beygir gücünde, 0-100 hızlanması 4 saniye ve azami 148 km/s hız yapabiliyordu. Livewire’ın şarj dolum süresi 3 saat olarak belirtilmişti. Ancak yüksek performanslı ve büyük araçları olan Harley Davidson markasına bu araç yeterli gelmedi. Firma o Livewire’ın tanıtımından itibaren gelişen elektrikli araç teknolojilerini takip etmeye devam etti. Yakın bir tarihte de kendine yakışır bir modelle piyasaya çıkacağını duyurdu.


  • Motosiklet sektörü son yıllarda ekonomik olarak kayıplar yaşıyor. Harley Davidson da bu sektörde en büyük kayıpları yaşayan şirket olarak belirtiliyor. Şirket, 2017 yılında satışlarının yüzde 6,7 oranında düştüğünü ve 2018'de de bu düşüşün devam edeceğini açıkladı.

Efsane motosiklet üreticisi için bu kötü gidişatı durdurmak için elektrikli araç sektörü de bir kurtarıcı olmayabilir. Elektrik teknolojisi otomobillerin geleceği olarak görülse de motosiklet sektöründe durum biraz daha farklı olabilir. Çünkü özellikle Harley Davidson gibi chopper tarzı motorların asıl tercih sebebi benzinli motordan gelen o tok sesi duymak. Bu nedenle elektrikli motosikletler Harley Davidson için iyi gelmeyebilir.

#Harley Davidson
#Motosiklet
#Elektrik
6 yıl önce