|

İlk uzay ulusu Asgardia için gönüllü aranıyor

Uzayda kurulması planlanan ilk uzay ulusu için gönüllü katılımcılar aranıyor.

Yeni Şafak
17:52 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:54 - 13/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
İlk uzay ulusu için yürütülen projeye Asgardia adı verilmiş
İlk uzay ulusu için yürütülen projeye Asgardia adı verilmiş

Aerospace International Research Center (AIRC) dünyanın ilk uzay ulusu için yürütülen Asgardia projesine gönüllü katılımcılar arıyor. Fransa'nın başkenti Paris'te bir basın açıklaması düzenleyen proje lideri Dr. Igor Ashurbeyli projenin detayları ve amaçlarından bahsetti.



İsmini İskandinav mitolojisinden alan Asgardia, felsefesini de aynı mitolojiden alıyor. . İskandinav mitolojisindeki Asgardia (Asgard) Odin tarafından yönetilen ve evrenin en yüksek seviyesinde bulunan dokuz âlemden biri olarak geçiyor. Bu konu Thor adlı bilim kurgu filminde de işleniyor.



2017'de uzaya gönderilmesi planlanan uzay istasyonunun içerisinde insanlar yaşamayacak. Proje daha çok bilimsel bir deney olarak görüşebilir; yani Elysium adlı bilim kurgu filminde izlediğimiz uzayda yaşam konusunda daha uzun bir zaman bizi bekliyor. Planlanan projenin detayları incelendiğinde Asgardia ulusuna katılacak olan gönüllüler kendi ülkelerinde kalmaya devam edecek ama artık çift vatandaşlığa sahip olacaklar; hem kendi ülkeleri hem de Asgardia vatandaşlığı… Tabii Asgardia ulusunun uluslararası hukuka göre bir ülke olarak kabul edilmesi imkânsız gibi olsa da bilim kurgu filmlerini andıran projenin ilgi göreceği düşünülüyor. Projenin ayrıntılarına

ulaşabilirsiniz.


#Asgardia
#Uzay Ulusu
#AIRC
8 yıl önce