|

Instagram ruh sağlığını etkileyecek paylaşımları engelleyecek

Instagram artık kullanıcıların psikolojisini etkileyecek videolar için daha sağlam adımlar atıyor. Popüler sosyal medya platformu kendisine zarar veren kişilerin görüntüleri ve bu eğilimdeki yazılı paylaşımları anında engelleyecek.

Yeni Şafak
11:08 - 8/02/2019 Cuma
Güncelleme: 11:11 - 8/02/2019 Cuma
Diğer
Teknoloji
Teknoloji

Facebook tarafından satın alındıktan sonra büyük bir hızla popüler hale gelen Instagram, kullanıcılarını korumak için yeni özellikler devreye sokuyor. Sosyal medya devi kendisine zarar veren ve bu anların görüntülerini platformda paylaşan kişiler için harekete geçti. Bu şekildeki içeriklerin artık paylaşımına izin verilmeyecek. Instagram’ın yeni uygulaması için iki madde belirtiliyor:

  1. Kendine zarar verme görüntülerine artık izin verilmeyecek.
  2. Görüntüler haricinde yazılı olarak paylaşılan kendine zarar verme içeriği; aramada, etiketlerde veya keşifte gözükmeyecek.

İlk madde doğrultusunda Instagram, gönderi topluluk kurallarına uygun olsa bile; kendine zarar vermeye veya intihara teşvik içeriyorsa şikayet edildiği anda kaldırılacak. İkinci madde ise iyileşmiş yaralar dahil hiçbir kendine zarar verme içeriğinin aramalarda, keşfette ve etiketlerde gözükmeyeceğini söylüyor. Instagram bu tür gönderileri silmeyecek ancak diğer kişilerin ulaşmasının önüne geçecek.

Sosyal medya tehlike arz edebileceği gibi ruh hâlimiz üzerinde de olumsuz etkiler bırakabilir. Özellikle de kendine zarar verecek faaliyetlerde bulunan ve bunu sosyal medya üzerinden paylaşan insanlar, diğer kişilerin psikolojisini bozabilir.


#Instagram
#Sosyal medya
#uygunsuz içerik
5 yıl önce