|

İşte dünyanın en insansı robotu!

Huzurlarınızda Nadine! Duyguların 'gerçek zamanlı' tercümanı. :)

Yeni Şafak ve
19:16 - 31/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:20 - 31/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Karşınızda Nadine. Bu insanımsı robot, insana olabildiğince benzemesinin de ötesine geçerek sahibinin tıpkısının aynısı olacak şekilde üretilmiş türünün ilk ve şimdilik tek örneği.



Singapur'daki Nanyang Teknoloji Üniversitesi'nde görevli Prof. Thalmann tarafından geliştirilen Nadine'in görevi Thalmann'ın asistanlığı. :)



Ama daha da önemlisi şu ki, kendisine ait bir kişiliğe sahip olan Nadine artık içinde bulunduğu duruma göre değişen duygulara sahip! Üstelik bunu mimiklerini de yansıtabiliyor.





Konuya ilişkin

Nadine'i ekip arkadaşlarıyla birlikte 2011 yılında geliştirmeye başladıklarını söyleyen Prof. Thalmann, mükemmelleştirebilmek yolunda sosyal robot teknolojilerinin bir kolu olan çapraz disiplin araştırmaları üzerine yoğunlaştıklarını belirtirken; mühendislikten, bilgisayar bilimlerine, dilbilimden psikolojiye kadar uzanan aralıkta oldukça kapsamlı araştırmaların meyvesi olduğunun altını çiziyor.

Nadine şu anda üniversitede resepsiyonist olarak görev yapıyor. Ama sadece gelenlere gülümsediğini de sanmayın. Örneğin bir kere ziyaret ettiğinizde bundan sonraki tüm ziyaretlerinizde hem isminizi hatırlıyor hem de aranızda geçen geçmiş tüm sohbetleri. :)








#bilim
#nadine
#humanoid
#insansı robot
#Singapur
8 yıl önce