|

Okul müdürü ve yardımcısı Ethereum üretirken yakalandı

Okul müdürü ve yardımcısı Ethereum tipi kripto para madenciliği yaparken yakalandı. Elektrik faturasının artmasıyla ortaya çıkan gerçek sonucunda okul müdürü ve yardımcısı gözaltına alındı.

Yeni Şafak
11:30 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 12:07 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Artan elektrik maliyeti gerçeği ortaya çıkardı.
Artan elektrik maliyeti gerçeği ortaya çıkardı.

Çin’in ünlü eyaletlerinden Hunan’da Çarşamba günü ilginç bir olay yaşandı. Puman Ortaokulu son aylarda gelen fazla elektrik faturası ve internet hızının yavaşlamasıyla bölgedeki bilişim servisinin dikkatini çekti. Okul yetkilileri, gelen fazla elektrik faturasının sebebini klimalara bağlasa da gerçek aslında çok farklıydı.

Yapılan incelemeler sonucunda okul müdürü ve yardımcılarının zengin olmak uğruna Ethereum madenciliği yaptıkları ortaya çıktı. Kripto para üretmenin maliyetli bir süreç olduğunu göz önünde bulundurmayan okul yetkilileri, kısa sürede yakayı ele verdi.

7 bin dolardan fazla para kazandılar

Ethereum madenciliği yapmak için 9 tane bilgisayar kullanan müdür ve yardımcıları, bu zamanda kadar 7 bin dolardan fazla para kazandı. Gözaltına alınan yetkililer, önce görevlerine son verildi daha sonra serbest bırakıldı.


Çin'de yine benzer bir olay geçtiğimiz Ekim ayında yaşanmıştı. Bitcoin üretmek için ülkenin tren hattını kullanan adam 10 bin dolardan fazla para kazanmıştı.

#ethereum
#kripto para
#çin
#okul
5 yıl önce