|

Otonom araçlara saldırı düzenlendi

Geleceğin teknolojisi olan otonom araçlar bazı insanlar tarafından saldırıya uğramaya başladı. Saldırının nedenini bilmeyen üreticiler ise sorunun kaynağını merak ediyor.

Yeni Şafak
11:28 - 12/03/2018 Monday
Yeni Şafak
Saldırının nedenini henüz üretici firmalar da dahil kimse bilmiyor.
Saldırının nedenini henüz üretici firmalar da dahil kimse bilmiyor.

Geleceğin otomotiv teknolojisi olan otonom araç teknolojisi, ilgi görmenin yanı sıra büyük tepkilere de neden oluyor. Düzenlenen rapora göre otonom araçlar bazı yerlerde insanlar tarafından saldırıya uğruyor ve saldırıya neden uğradıkları hakkından üretici firmalar henüz kesin bir kanıya varabilmiş değil.

Sürücüsüz seyahat eden araca ilk saldırı ışıkta beklerken gerçekleşiyor. Karşıdan karşıya geçen bir yaya neden bilinmeyen bir sebepten ötürü araca tekme atıyor ve arka lambasının kırılmasına neden oluyor.


Bu araçlara düzenlenen ikinci saldırı ise bir taksi şoförü tarafından gerçekleştiriliyor. Taksinin arkasında duran otonom moddaki aracın camı çiziliyor ve ili olayda da kimse yara almadan atlatılıyor.

Daha öncesinde yaşanan bir olayda ise bir kişi otonom bir robotun üzerine barbekü sosu döktüğü biliniyor.

Otonom araçlara ola saldırıların nedenini merak eden üreticiler sorunun kaynağını araştırıyor. Anlaşılan o ki bazı insanlar otonom araçlara daha henüz sıcak bakmıyor.

#Otonom araç
#Sürücüsüz araç
#saldırı
6 years ago