|

Samsung Galaxy Note 7 geri dönüş tarihi belli oldu

Bataryada yaşanan sorun sonrası geri çağrılan Samsung Galaxy Note 7 telefonlarının geri dağıtım tarihi belli oldu.

Yeni Şafak
11:55 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 09:01 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak
Bataryasında yaşanan sorun sonrası Samsung Galaxy Note 7 serisi telefonlar değiştirilmek üzere geri çağrılmıştı.
Bataryasında yaşanan sorun sonrası Samsung Galaxy Note 7 serisi telefonlar değiştirilmek üzere geri çağrılmıştı.
Ön sipariş rekoru kırarak piyasaya hızlı bir giriş yapan fakat eylül ayı başında yaşanan batarya skandalı sonrası satışları küresel çapta durdurulan Samsung Galaxy Note 7 için yeniden satışlara başlanacak tarih belli oldu.








İlk olarak anavatanında, sonrasında ABD'de


Geri dönüşüm sürecini küresel çapta başlatan şirket, ilk olarak 28 Eylül itibariyle 'anavatanı' olan Güney Kore'de tekrar piyasaya sürülecek. 21 Ekim itibariyle ABD'de yeniden satışa sunulacak Note 7, diğer bölgeler konusundaki sessizliğini bozan bir açıklama yaptı. Samsung Avrupa'nın pazarlama sorumlusu David Lowes, kasım ayının sonu itibarıyla yeni seri Note 7'lerin her yerde satışta olacağını duyurdu. Böylelikle geri dönüşüm sürecinin ne zaman tamamlanacağı konusunda resmi açıklama yapılmış oldu. Fakat uzmanlar, geri çağırma takviminde yaşanan sıkıntılar ve bazı sorunlar nedeniyle değişimi tamamlanmamış telefonların olmaması nedeniyle süreçte bazı aksaklıkların olabileceğini söyledi.





Samsung Türkiye'de programa katılmaya davet etmişti


Bu arada David Lowes, bataryası sorunlu Galaxy Note 7'lerin Avrupa'da Birleşik Krallık, Almanya ve Fransa'da satılmış olmasının muhtemel gözüktüğünü söyledi. Türkiye'de batarya konusunda herhangi bir sorun yaşanmamasına rağmen Samsung Türkiye, geri dönüşüm programına katılmış ve kullanıcıları programa katılma ve ürünleri değiştirme konusunda bilgilendirmişti.


#samsung
#samsung galaxy note 7
#satış tarihi
#samsung türkiye
#david lowes
8 yıl önce