|

Samsung Türkiye'den Note 7 açıklaması

Samsung Türkiye, bataryasında sorun tespit edilen Galaxy Note 7 için kullanıcıları değişim programına katılmaya davet etti. Resmi siteden yayımlanan açıklamada programın hızlandırıldığı ve en kısa sürede telefonların değişim için Samsung merkezlerine götürülmesi gerektiği vurgulandı.

Yeni Şafak
12:42 - 14/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:43 - 14/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Samsung Türkiye, değişim programı kapsamında kullanıcılardan Note 7'lerin değişime götürülmesini istiyor.
Samsung Türkiye, değişim programı kapsamında kullanıcılardan Note 7'lerin değişime götürülmesini istiyor.

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Samsung'un geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü Galaxy Note 7, tam anlamıyla bir hüsranla sonuçlandı.



Rakiplerine göre şık tasarımı ve zengin donanımıyla ön plana çıkan telefon ön sipariş rekoru kırmıştı. Satışa çıkmasıyla birlikte de Samsung'un satışları adeta fırlamıştı. Lakin bütün olumlu hava, telefonda batarya sorununun baş göstermesiyle tersine döndü. Yaklaşık 35 kişinin Note 7'si şarj olurken patladı veya yandı.





Gelişmeler üzerine Samsung, ülke çapında Note 7'lerin satışını durdurdu ve geri çağırmaya başladı. Yapılan açıklamaya göre telefonların yenisiyle değiştirilebileceği, para iadesi yapılabileceği veya yeni bir Samsung cihaz ile değişimin yapılabileceği ifade edilmişti.



Söz konusu olayla alakalı Samsung Türkiye'den de açıklama yapıldı. Resmi site üzerinden yapılan açıklamada, Türkiye'de herhangi bir vaka yaşanmadığı fakat yinede telefon değişim programının başlatıldığı açıklandı:



  • Bir hafta önce kullanıcılarımızın güvenliğini en ön planda tutmak ve pilden kaynaklanan sıkıntıların gidermek amacıyla başlattığımız gönüllü Galaxy Note7 Değişim Programı'nda kullanılacak olan yeni Galaxy Note7 ürünlerini ülkemize getirmek ve kullanıcılarımızın mağduriyetlerinim gidermek için çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız.
  • Bu süreç içerisinde Samsung Electronics Türkiye olarak tüm Galaxy Note7 kullanıcılarımızdan telefonlarını kullanmayı durdurmalarını, cihazlarını kapatmalarını, ve şu anda devam etmekte olan Galaxy Note7 Değişim Programı'na en kısa sürede katılmalarını önemle talep ediyoruz.
  • Dünya çapında Galaxy Note7 ürünlerinde pilden dolayı çok az sayıda sıkıntı yaşanmış olmasına rağmen, kullanıcılarımızın güvenliğini ön planda tutarak pilden dolayı sıkıntı yaşayan Galaxy Note7 ürünlerini tespit ettik ve bu ürünlerin satışını durdurduk.

Yazının detaylarına

ulaşabilirsiniz. Söz konusu yazıda, 16 başlıkta kullanıcıların kafasına takılan sorular ve cevaplar yer alıyor.



Diğer taraftan

açılan bir konu başlığına göre Samsung, telefonu değişime götürmeyenlerin Note 7'sini kilitleyecek. İddiaya göre Note 7'lere özel bir güncelleme yayınlanacak ve telefon böylece uzaktan devre dışı bırakılacak. Bu vesileyle kullanıcılar mecburen telefon değişim kampanyasına katılacak.



#Samsung Türkiye
#Galaxy Note 7
8 yıl önce