|

Symantec'te bayrak değişimi

Symantec CEO'su John W. Thompson görevini, son beş yıldır birlikte çalıştığı Başkan Yardımcısı Enrique T. Salem'e devrediyor.

Melih Bayram Dede
00:00 - 24/11/2008 Pazartesi
Güncelleme: 19:58 - 24/11/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Symantec'te bayrak değişimi
Symantec'te bayrak değişimi

Symantec Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su John W. Thompson, 2009 mali yılının sonu itibariyle CEO'luk görevini, halen Operasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Enrique T. Salem'e devrediyor. Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Symantec'in yeni başkanı ve CEO'su seçilen Salem, 4 Nisan 2009 yılı itibariyle yeni görevine resmen başlayacak. Thompson ile süregelen beş yıllık bir ortak çalışmanın beklenen bir uzantısı olan bu değişim neticesinde 59 yaşındaki Thompson, Yönetim Kurulu Başkanı olarak Symantec'teki görevine devam ederken, 43 yaşındaki yeni başkan Salem yönetim kurulunda da yer alacak.


Symantec'in lider kadrosundaki en önemli isimlerden birisi olan Salem, şirketin stratejilerinin uygulanmasında, atılımların hayata geçirilmesinde son beş yıldır John W. Thompson ile birlikte çalışıyordu. Enrique Salem 2008 yılının Ocak ayında, şirketin, günlük operasyonları, global çaplı ürün geliştirmeleri ve satış ve pazarlama faaliyetleri ile ilgili olan, Operasyondan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine atandı.


Salem'in bu göreve atanması, gelecek dönem planlama süreci için oldukça önemli bir aşamaydı. Geçtiğimiz yıl süresince Salem, portföyler arası entegrasyonu geliştirmek amacıyla R&D yatırımlarına ağırlık verdi ve uygulamalar ile sürüm sonuçlarını daha da etkin kılmak amacıyla metriklere ilişkin ortak prensipler oluşturdu. Salem, şu an başarıyla yürütmekte olduğu Operasyondan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine 2009 mali yılının sonuna kadar devam edecek.


Operasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak atanmadan önce Salem, güvenlik ürünleri ve çözümler grubu kıdemli başkan yardımcılığı, son kullanıcı iş birimi grup başkanlığı ile global satış ve pazarlama grup başkanlığı gibi Symantec bünyesinde çok önemli pozisyonlarda görev yaptı.


ENRIQUE SALEM KİMDİR?

Salem, satış, ürün dağıtımı ve operasyon alanlarında 20 yılı aşan bir tecrübeye sahip. 2004 yılında Symantec tarafından satın alınan dünyanın önde gelen anti-spam yazılım firması Brightmail'in başkanı ve CEO'su olarak görev yapan Salem bu satınalma ile Symantec bünyesine ikinci kez katılmış oldu. Brightmail öncesinde Oblix Inc.'de ürün ve teknolojiden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak çalışan Salem, kurumsal strateji ve gelişim biriminin başında olup, kurumun mühendislik, ürün yönetimi ve teknolojik çalışmalar ile ilgili faaliyet gösteren takımına liderlik ediyordu. Ask Jeeves Inc.'de görev alırken ise yine kurumun mühendislik grubunun başındaydı ve BT operasayonlarından sorumluydu. Salem, Symantec bünyesine ilk defa, Peter Norton'un şirketi 1990 yılında satın alındığı zaman dahil olmuştu. 9 yıllık süre boyunca, Symantec içinde oldukça kilit görevlerde bulunan Salem, Hispanic Net tarafından 2007 yılında “Yılın Şirket Yöneticisi”, 2004 yılında ise Ernst and Young tarafından “Kuzey Kaliforniya Bölgesinde Yılın Girişimcisi” olarak seçildi.

15 yıl önce