|

Uzay Kampı için iki Türk öğrenci ABD’ye gitti

Alabama‘da bulunan ABD Uzay ve Roket Merkezi’ne ülkemizden iki öğrenci gitti. 41 Ülkeden her yıl gönderilen öğrenciler arasına katılan Türk öğrenciler, orada uzay kampına katılarak eğitim gördü.

Yeni Şafak
17:39 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 17:42 - 22/03/2019 Cuma
Diğer
Akademiye katılan Işık Baran Şandan (16) ve Alp Yurter (16), kendi okullarındaki STEM projelerine olan ilgilerini ve tutkularını destekleyecek deneyimlerle ülkemize dönüş yaptı.
Akademiye katılan Işık Baran Şandan (16) ve Alp Yurter (16), kendi okullarındaki STEM projelerine olan ilgilerini ve tutkularını destekleyecek deneyimlerle ülkemize dönüş yaptı.

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 41 ülke her yıl Huntsville, Alabama‘da bulunan ABD Uzay ve Roket Merkezi’ne öğrenci yolluyor. Buraya giden öğrenciler, iki haftalık program kapsamında bilim ve teknolojiye dair birçok yeni şey öğreniyor. Aynı zamanda bu alanlarda kariyer yapmaya teşvik ediliyor.


Shiftdelete’in haberine göre 16-18 yaş arasında öğrencileri ağırlayan ABD’deki programa bu yıl da ülkemizde iki öğrenci gitti. Akademiye katılan Işık Baran Şandan (16) ve Alp Yurter (16), kendi okullarındaki STEM projelerine olan ilgilerini ve tutkularını destekleyecek deneyimlerle ülkemize dönüş yaptı.

Öğrenciler program kapsamında astronot simülasyonları, uzay mekiği görevleri ve ay yürüyüşü eğitimleri alıp; roket yapımı, kodlama ve test etme gibi çeşitli ekip oluşturma zorluklarını deneyimleyerek STEM liderlik becerilerini geliştirdi. Ayrıca, dijital becerilerini geliştirebilmek adına bilgisayarla düşünme yöntemini ve bilgisayar bilimlerini de kullandı.


Honeywell’in yönettiği burs programından dönen iki Türk lise öğrencisi, edindikleri deneyimi ‘Hayatlarının en iyi haftası’ olarak tanımladı. Hem öğrenip hem de eğlenen gençler programla birlikte uzaya bakış açılarının da değiştiğini söyledi.

#​Uzay Kampı
#Türk öğrenci
#ABD Uzay ve Roket Merkezi
5 yıl önce