|

'Wikileaks artık bir savaş alanıdır'

Anonymous (Anonim) adıyla anan Wikileaks'i destekleyen hacker grubu, "Wikileaks artık yalnızca bazı belgelerin açıklanması meselesi değildir, halk ve devletin karşı karşıya geldiği bir savaş alanıdır" dedi.

00:00 - 8/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 21:45 - 8/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
'Wikileaks artık bir savaş alanıdır'
'Wikileaks artık bir savaş alanıdır'

PayPal'un da arasında bulunduğu birçok kurum Wikileaks'i destekleyen hackerlerin hedefi oldu. PayPal'un da aralarında bulunduğu birçok kurum Wikileaks'i destekleyen hackerlerin hedefi oldu.


Wikileaks internet sitesine yönelik bağışları engelleyen PayPal isimli para transferi şirketi, engellemeye Amerikan hükümetinden aldıkları bir mektup sonrasında karar verdiklerini açıkladı.


Şirketin üst düzey yöneticilerinden Osama Bedier, Paris'te katıldığı bir konferansta, bir soru üzerine yaptığı açıklamada sözkonusu mektupta Wikileaks'in yasadışı faliyetlerde bulunduğunun belirtildiğini söyledi.


PayPal daha önce yaptığı resmi açıklamada ise, Wikileaks'e yapılan bağışları kesme sebebi olarak Wikileaks'in şirket kurallarını ihlal ettiği söylemişti.


Beider bu çelişki yaratan açıklamasından sonra konferanstaki dinleyiciler tarafından proteso edildi, yuhalandı.


Aralarında PayPal'ın da yer aldığı, Wikileaks'in finansmanına engel olan şirketlere yönelik esas tepki ise internet dünyasında görülüyor.


Wikileaks'e destek olmak üzere, bağışları engelleyen sitelere yönelrn hacker saldırılarının bugünküsü Mastercard şirketinin sistemlerini hedef aldı.


Kendinin Anonymous (Anonim) adıyla anan Wikileaks'i destekleyen hacker grubunun önceki hedefleri arasında Assange'in hesabını donduran İsviçre banksı ve Assange'i tutuklama kararını çıkaran İsveç mahkemesi yer almıştı.


Bugünkü saldırıda devredışı bırakıldığı iddia edilen Mastercard firmasından yapılan açıklamada ise sözkonusu saldırının etkisin düşük olduğu söylendi.


Anonymous hacker grubundan yapılan açıklamada hedeflerinin "hükümetlerin baskılarına boyun eğen internet sayfaları olduğuı" söylendi.


Örgütlerinin ifade özgürlüğünün yanında sansüre karşı duruşunun temel bir ilke olduğunu söyleyeyen grup "bunun için karşımıza çıkan engerlleri ne olursa olsun aşacağız" dedi.


Grup açıkamasında ayrıca "Wikileaks artık yalnızca bazı belgelerin açıklanması meselesi değildir, halk ve devletin karşı karşıya geldiği bir savaş alanıdır" dedi.


BBC

13 yıl önce