|

Bu kapıda herkese lütuf var

Amerika'da trafik kazası geçirdikten sonra, Mevlana'yı rüyasında görerek onun tasavvuf felsefesinin peşine düşen yönetmen Tina Petrova'nın çektiği Rumi: Ateşe Dönen Pervaneler belgeseli ekranda

00:00 - 23/08/2010 Pazartesi
Güncelleme: 00:23 - 23/08/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
Bu kapıda herkese lütuf var
Bu kapıda herkese lütuf var

Mevleviliğin özüne doğru etkileyici bir yolculuğa çıkan yönetmen Tina Petrova ve Stephen Roloff imzalı Rumi: Ateşe Dönen Pervaneler belgeseli birinci bölümüyle televizyonda ilk kez yayınlanıyor. Belgesel, Mevlana Celalettin Rumi ve evrensel sufizm felsefesini, bu felsefeye gönül vermiş insanlarla yaptığı röportajlar eşliğinde anlatmaya çalışan sıra dışı bir yapım. Tina Petrova mistik inançları olan ve dünyanın her türlü mistik düşüncesini yakından inceleyen ve onların ayinlerine, konferanslarına katılan bir araştırmacı. Teksas çöllerinde geçirdiği bir kaza sonuncunda yaşamış olduğu bir deneyim onun Mevlana'yı ve öğretilerini araştırmasına neden olur.

BELGESELDE SEMAH GÖSTERİLERİ

Kuzey Amerika kıtasında Mevlana'nın evrensel öğretisine gönül vermiş ödüllü mimar Nader Khalili'ye ve Mevlana üzerine derin araştırmalar yapan Kabir Helminski'yle tanışırak onların görüş ve düşünleri ile birlikte Mevlevilik felsefesini anlatan ilginç bir yapıt ortaya koyar. Birinci bölümde Tina Petrova'nın karşılaştığı kişiler Mevlana'yı ve felsefesini film boyunca semah gösterileri eşliğinde anlatıyorlar.


Orijinal Adı: Rumi: Turning Ecstatic Yönetmen: Tina Petrova, Stephen Roloff • 24 / 20.15 •


14 yıl önce