|

Hiroşima: Acı hikaye

2. Dünya Savaşı'ndaki insanlık ayıbı atom bombasının yıkıcı etkilerini duygusal bir dille ekrana yansıtan film, günün iyilerinden...

.
00:00 - 10/05/2001 Perşembe
Güncelleme: 12:11 - 21/01/2014 Salı
Yeni Şafak
Hiroşima: Acı hikaye
Hiroşima: Acı hikaye

00:30/Kanal 7

Japonlar'ın efsane yönetmeni Oscar Onur Ödülü sahibi Akira Kurosawa'dan dokunaklı bir aile öyküsü geliyor ekrana. Ağustos'da Rapsodi. Gere'in önemli bir rol üstlendiği filmde, nükleer bomba ve radyoaktif maddelerin insanlık için nasıl bir tehlike olduğu oldukça vurgulu bir dille izleyiciye aktarılıyor.

Yaz tatili başlayınca dört torun tatillerini geçirmek için büyükannelerinin evine giderler. Garip ve gizemli bir yaz onları beklemektedir. Nagasaki'de yaşayan büyükanne torunlarına unutulmaz bir yaz tatili yaşatacaktır. Hawaii'den gelen bir mektup yerine ulaşır ve okyanusun öte yanından Clark isimli Japon-Amerikan kökenli bir konuk gelir. Clark büyükannenin yıllar önce Hawaii'ye göç eden erkek kardeşinin oğludur.

Orada ananas bahçeleri sayesinde çok zengin olan kardeşi ağır hastadır. Hawaii'den gelen zengin akrabalarıyla tanışma fikri çocukları çok heyecanlandırır. Büyükanne ise onun gelişiyle kardeş özleminin ve savaş yıllarının acı anılarına gömülür. Çocuklara 1945'te Hiroşima'ya atılan bombayı ve getirdiği acıları anlatır.

Ağustos'ta Rapsodi

Yön: Akira Kurosawa

Oyn: Sachiko Murase, Hisashi Igawa, Mitsunori Isaki, Narumi Kayashima, Tomoko Ohtakara, Richard Gere

SEYRİ ŞAHANE

Olmaz ki bu kadar!

Okan Bayülgen bir yandan Milliyet okuru Kanal D izleyicilerine araba dağıtırken, bir yandan da gazeteyi bulmacasına varana kadar okuyor. Bayülgen'in bir de hostesi var ki, (hani şu görüntü var ama başka bir şey yok cinsinden) "nereden buldunuz bunu" dedirtiyor. Seviyesiz ve sulu oluşuna bir kalem geçiyoruz. Ancak bir soru karşısında yılışık yılışık 'En sevdiğim haberci Defne Samyeli' cevabını verişi 'illallah'lık bir cümleydi. Bu kadar da olmaz ki!...

23 yıl önce