|

'Olağan' dışı bir film

İki dalda Oscar alan Olağan Şüpheliler, sinema eleştirmenlerine göre 90'ların en iyi suç filmi. Film, şimdiden klasikler arasına girdi bile...

.
00:00 - 2/08/2001 Perşembe
Güncelleme: 15:43 - 27/05/2014 Salı
Yeni Şafak
'Olağan' dışı bir film
'Olağan' dışı bir film

23:30/Kanal D

Kevin Spacey'e "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında Oscar kazandıran, "En İyi Özgün Senaryo" dalında da bu ödülü alan "Olağan Şüpheliler" kurgusu ve etkileyici senaryosuyla sinema tarihindeki yerini alıyor. Bir gemide bir patlama olur. Oradaki 27 kişi katledilmiş, 91 milyon dolarlık kokain ise ortadan kaybolmuştur. Kanun kaçağı Roger Kint tutuklanır.

King patlamayı anlatırken altı ay öncesine döner ve içinde beş suçlu ile Macar gangster Kayser Söze'nin de bulunduğu olaylardan bahseder. Buna göre silah yüklü bir kamyon kayıplara karışmıştır. Kendisiyle birlikte olayda parmağı olduğu düşünülen beş kişi tutuklanır. Bunlar Deane Keaton, Fenster, McManus, Todd Hockney ve Eddie'dir. Ancak bu olay onlar için biraraya gelme fırsatıdır. Ve yeni bir soygun planı yaparlar.

OLOĞAN ŞÜPHELİLER

Yön: Bryan Singer

Oyn: Gabriel Byrne, Kevin Spacey, Stephen Baldwin, Chazz Palminteri

SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane

Star'a 'rinnaa rinna'

Mustafa Nizamoğlu'ndan bir ekran notu daha: "Star'da yaptığı programlarla adından söz ettiren stand up'çı Ata Demirer, programında yaptığı roman tiplemesindeki gibi Star'a, "Rinnaa rinna rinna" diyor. Yaptığı tiplemeler ve her geçen gün artan performansıyla Beyaz'ı aratmayacak hale gelen Ata Demirer, Star'a veda ediyormuş. Star'la olan anlaşması bu sezon biten stand up'çının, başka kanallarla görüştüğü ve yeni sezonda da teklif aldığı bu kanallardan birine transfer olacağı söyleniyor. Ancak genç stand up'çı roman tiplemesinde olduğu gibi erken, 'rinnaa rinna' dedi sanki. İnşaallah sonu da rinnaaa rinna ile bitmez."


23 yıl önce