|

Rambo yirmi yıl sonra geri döndü

Sylvester Stallone'un yönetmen koltuğuna oturduğu Rombo serisinin son filmi Rambo 4, Tv'de ilk kez ekrana getiriliyor

00:00 - 7/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 21:55 - 6/07/2008 Pazar
Yeni Şafak
Rambo yirmi yıl sonra geri döndü
Rambo yirmi yıl sonra geri döndü

Vietnam'da savaşmış, başındaki bandanası ve bıçağıyla hafızalara kazınan asker John Rambo'nun son macerası bu akşam televizyonda ilk kez ekrana getiriliyor. Sylvester Stallone'un başrolünü üstlendiği, 1982'de çekilen Rambo İlk Kan beğenilmiş ve 1985 ve 1988 yıllarında devam fimleri çekilmişti. Ancak devam filmlerinde bir Amerikan kahramanı olarak Rambo, fazlasıyla abartılmış ve sinemasevrlerden geçer not alamamıştı. Bu akşam ise Stallone'un aynı zamanda yönetmen koltuğuna da oturduğu serinin son filmi izleyiciyle buluşuyor. 2008 yapımı filmin konusu kısaca şöyle; Aradan 20 yıl geçmiştir ve artık kuzey Tayland'a yerleşmiş olan John Rambo, Salween Nehri üzerinde çalışan bir bot işletmektedir.

TAYLAND SINIRINDA TEHLİKELİ YOLCULUK

Tayland-Burma sınırında devam eden dünyanın en uzun sürmüş sivil savaşlarından biri, Burma-Karen mücadelesi 60. yılına girmiştir. Artık dağlarda ve ormanlarda balık tutarak, avladığı zehirli yılanları satarak geçinen, yalnız ve basit bir hayat süren Rambo savaşmayı çoktan bırakmıştır. Tüm bunlar, bir grup insan hakları mis-yoneri gelip de Amerikalı bir nehir rehberi olan John Rambo'yu aramaya başladığında değişir. Sarah ve Michael Bennett Rambo'ya ulaştıklarında, geçen yıldan beri Burma ordusunun mülteci kamplarına bağlanan yollar üzerine mayın döşediğini ve bu yüzden karayolu ile yolculuk yapmanın artık çok tehlikeli bir hal aldığını anlatırlar. Rambo'dan istedikleri, kendilerine Salween nehri boyunca rehberlik yapması, misyonerlerle beraber tıbbi yardım malzemelerini ve gıda desteğini sağ salim Karen kamplarına ulaştırmasıdır.


Orijinal Adı: Rambo 4 Yönetmen: Sylvester Stallone Oyuncular: Sylvester Stallone, Julie Benz, Matthew Mardsen SHOW / 21.15

16 yıl önce