|

Taksim'in başına gelmeyen kalmadı

Yeni Şafak
00:00 - 19/06/2013 Çarşamba
Güncelleme: 19:47 - 19/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Taksim'in başına gelmeyen kalmadı
Taksim'in başına gelmeyen kalmadı

İstanbul'un öyle bir semti var ki, geçmişten bugüne o semtin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. 1 Haziran'dan beri Türkiye'nin sıcak gündeminde olan Taksim'in tarihini merak ediyor musunuz? Tarih Atlası farkıyla dünden bugüne Taksim'in dönüşümünü öğrenmeye hazır olun.

Moderatörlüğünü Erkam Tufan Aytav'ın yaptığı ve Derin Tarih dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan'ın hazırlayıp sunduğu programda İstanbul'un önemli semtlerinden Taksim'in, geçmişten günümüze yolculuğu masaya yatırılıyor. Eskiden Taksim, Eyüp Sultan'dakine rakip bir mezarlık bölgesi miydi? Mezarlıklar Gezi Parkı'nı da içine alıyor muydu? Bölgede bulunan Gayrimüslim ve Müslüman mezarlıklarını hangi siyasi otorite katletti? Taksim'i laikleştirme çalışmaları kimlere ne rant sağladı? İsmet İnönü'nün Mevhibe Hanım'a hediye ettiği arsanın hikayesi ve daha fazlası TvNet ekranlarında izleyici ile buluşuyor.

Kara bulutlar kadar kara hesaplarla da önü tıkanan tarihimiz, Tarih Atlası'nda tüm karanlıkları üzerinden silkeliyor ve izleyiciyi aydınlık bir gelecekle buluşturuyor! Agos Gazetesi Yazarı Mimar Zakarya Mildanoğlu'nun telefon ile katılacağı Tarih Atlası bu akşam 22:30'da TVNET'te.

11 yıl önce