|

Trabzon'da kar yağışı ile kapanan yollar açıldı, mahsur kalanlar kurtarıldı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon'un orta ve yüksek kesimlerinde önceki gece etkili olan kar yağışı nedeniyle kar mücadelesi çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yeni Şafak
17:36 - 3/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:46 - 3/12/2016 Cumartesi
IHA

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon'un orta ve yüksek kesimlerinde önceki gece etkili olan kar yağışı nedeniyle kar mücadelesi çalışmaları gerçekleştiriyor.



Düzköy ilçesinin Küçüktepe mezrasında elektrik hattı çalışması yapan işçiler, kar kalınlığının 35 cm'ye ulaşmasıyla birlikte bölgede mahsur kaldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri kısa sürede olay yerine ulaşarak 10 işçinin geri dönüşünü sağladı.



Düzköy ilçesinin Çayırbağı ve Çalköy mahallerinde kar kalınlığı yer yer 30 cm'ye ulaşırken, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarıyla tüm mahalle yolları ulaşıma açıldı. Şalpazarı ilçesinin Sinlice, Kuzuluk ve Gökçeköy mahallelerinde de kar kalınlığı 20 cm'ye ulaştı. Ayrıca Tonya ilçesinin geneli ile Araklı, Arsin, Sürmene ve Köprübaşı ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 cm'yi aştı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tüm bu noktalarda gerekli çalışmaları ivedilikle yerine getiriyor.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Hatay, Osmaniye, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Muğla ve Antalya'nın kıyı ilçelerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.



HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde yağışla birlikte 1 ila 4 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Ege kıyıları, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz'in doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



UYARILARKUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa), Batı Karadeniz'in doğusu ile Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.




#Trabzon
#kar yağışı
#Ulaşım
#kapalı yollar
8 yıl önce