|

Devlet Bahçeli İsrail'in Refah'taki katliamına ilişkin konuştu: Dökülen kanların hesabı terör devleti İsrail'den sorulmalıdır

11:43 - 13/02/2024 Salı
Tvnet

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'deki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in, 1 buçuk milyon Gazzelinin sığındığı Refah'ta yaptığı katliama ses çıkaran Bahçeli, "İsrail'in Refah'ı hedef alan saldırgan tavrından derhal vazgeçmesi, masum ve mazlum Filistinlilerin kanını döken katliamlarına son vermesi insani ve vicdani bir mecburiyettir. Gazze'de 12 milyon ton enkazın oluştuğu 650 bin masum dönecek evinin olmadığı açıklanmıştır. Yaklaşık 28 bin Filistinli katledilmiştir. ABD Başkanı Biden'ın "İsrail Gazze'de aşırıya kaçtı" değerlendirmesi samimi ise gereği derhal yapılmalı. Dökülen kanların hesabı terör devleti İsrail'den sorulmalıdır." ifadelerini kullandı.

Filistin'in güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir

MHP lideri Bahçeli konuşmasına şöyle devam etti: 1967 sınırlarına haiz başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen, siyasi ve toprak bütünlüğü sağlanmış Filistin devleti muhakkak suretle tanınmalıdır. Aksi halde sadece Ortadoğu ile sınırlı kalmayacak, silahlı çatışmalar dünyayı A'dan Z'ye sarıp ateşe verebilecektir. Unutulmasın ki Filistin'in güvenliği Türkiye'nin güvenliğidir. Biz güvenlik haklarımızdan, soydaşlarımızın ve din kardeşlerimizin inanç ve insan haklarından taviz veremeyiz, vermeyiz, vermeyeceğiz.

#Devlet Bahçeli
#TBMM
#Refah
#Filistin
#Ankara
4 ay önce