|

Süleyman Seyfi Öğün tvnet'te açıkladı: Rusya'yla İsrail el altından anlaştı

Semih Bozkuş
00:28 - 8/03/2024 Cuma
Güncelleme: 00:55 - 8/03/2024 Cuma
Yeni Şafak

tvnet'te Nedret Ersanel'in moderatörlüğünde ekranlara gelen Akıl Odası programında bu hafta Gazze'de devam eden soykırım saldırıları çerçevesinde İsrail ile Rusya ilişkisi ele alındı. Dikkat çeken değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Rusya'nın bu süreçle ilgili, "İki devletli çözüm olsa çok iyi olur." söyleminden öteye gitmediğini aktardı. Rusya ile İsrail'in el altından anlaştığını ifade eden Öğün, "Birbirlerini dengede tutuyorlar. Bunu unutmayalım. Şimdi bu Ukrayna, Rusya savaşı Gazze Savaşı patladıktan sonra bir yük haline geldi. Kimin için yük haline geldi? En başta İsrail için." dedi.

tvnet'te Türkiye ve dünya gündemini masaya yatıran Akıl Odası programında yine çarpıcı değerlendirmelerde bulunuldu.

Nedret Ersanel'in moderatörlüğünde ekranlara gelen programda Prof. Dr. Hasan Köni ve Yazar ve Gazeteci Avni Özgürel ile programın konukları arasında yer alan Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, Gazze Savaşı'nda Rusya İsrail ilişkilerine değindi.

"Gazze'de katliam var ama Rusya'da da Çin'de de tık yok"

Öğün, tüm dünyanın gözü önünde terör devleti İsrail'in devam eden soykırım saldırıları boyunca Rusya'nın günü kurtarmak için birtakım açıklamalar yaptığını ifade etti.

Rusya'nın Gazze meselesinde ön planda yer almadığını, ön alacak bir davranışta bulunmadığını belirten Öğün, "Şunu diyorlar. İki devletlik çözüm olsa çok iyi olur. O kadar. Ya orada bir katliam var. Hiç tık yok. Tık yok Rusya'da. Çin'den de yok." dedi.

Rusya ile İsrail birbirlerinin sırtını kaşıyor

Rusya ile İsrail'in el altından anlaştığını, İsrail'in de Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili en ufak bir açıklamada bulunmadığını vurgulayan Seyfi Öğün, "Ya bu Zelenski de Yahudi'dir, ona da biraz yardım edelim. Katiyen. Hiçbir açıklama yok. Dolayısıyla birbirlerini dengede tutuyorlar. Bunu unutmayalım." ifadelerini kullandı.

"Putin'in arkasında İsrail rüzgarı var"

Öğün, Ukrayna-Rusya savaşının Gazze savaşı patladıktan sonra en başta İsrail için yük haline geldiğini de sözlerine ekleyerek, "Ya İsrail diyor ki yani soykırımsa sadece benimki. Savaş olacaksa sadece benim savaşım olacak. Böyle başka savaşlar olmayacak. Ve Amerika'dan her türlü kaynağı İsrail'e akıtılmasını istiyor. En önemli şey olacak." dedi.

Ukrayna'nın Batı'dan beklediği 65 milyar dolar yardımı alamadığı için tutuştuğunu söyleyen Öğün, bu gelişmenin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in elini rahatlattığını ve arkasında bir İsrail rüzgarının olduğunu ifade etti.



#Akıl Odası
#Rusya
#Ukrayna
#Savaş
#Gazze
#İsrail
#Vladimir Putin
2 ay önce