|

Kırmızı Kitap'ın içinde neler var? Avni Özgürel tvnet'te açıkladı: Meseleler bildiğimizden farklı boyutlarıyla yer alıyor

Semih Bozkuş
00:18 - 1/03/2024 Cuma
Güncelleme: 00:24 - 1/03/2024 Cuma
Yeni Şafak

tvnet'te Nedret Ersanel'in moderatörlüğünde ekranlara gelen Akıl Odası programında bu hafta 'Kırmızı Kitap' konuşuldu. Önemli açıklamalarda bulunan gazeteci Avni Özgürel, kitabın içeriğini açıkladı. Terörle mücadeleden radikalizme, NATO'dan Irak ve Suriye meselelerine kadar bir çok konunun Kırmızı Kitap'ta bildiğimizden farklı boyutlarıyla detaylıca yer aldığını belirten Özgürel, "Türkiye'nin dış siyasete dair meselelere nasıl yaklaştığına bakılarak siyasete açık kapı bırakan bir kitap." dedi.

tvnet'te Nedret Ersanel'in moderatörlüğünde, Prof. Dr. Çağrı Erhan, Yazar ve Gazeteci Avni Özgürel ve Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün'ün konuk olduğu Akıl Odası programında bu hafta Kırmızı Kitap konuşuldu.

Gazeteci Özgürel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün güncellenmesi yönünde talimat verdiği Kitap'ın içeriğinde neler olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Kitap'ta, devletin güvenlik meseleleri, terörle ilgili meseleler gibi herkesçe bilinen meselelerin yer aldığını belirten Özgürel, "Ama bilmediğiniz değil, yine bildiğimiz ama bu Kırmızı Kitap'ta yer alıp almadığı konusunda emin olmadığımız yani Tayyip Erdoğan gibi bir cumhurbaşkanı veya bir siyasi lider orada durduğu için yani şu konu bu bir devlet nezdinde bir tehdit olarak algılanmayabilir.' Zannedilen meseleler de var. Bunun içerisinde radikalizm var. Yani çeşitli radikalizm neyse çeşitli boyutları var." dedi.

"Meseleler bildiğimizden farklı boyutlarıyla var Kırmızı Kitap'ta"

Sözünü ettiği radikalizme geçtiğimiz gün AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in yaptığı konuşmada bahsettiği, "bazı toplumların Atatürk üzerinden toplumu ayrıştırma çabalarını" örnek veren Özgürel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama hiç şüphesi yok ki PKK var yani burada zaten. Türkiye'nin NATO meselesi bu Kırmızı Kitap'ta var. Şüpheniz olmasın. Suriye meselesi var. Irak meselesi var. Ama bildiğimizden farklı boyutlarıyla var. Her ikisi de. O açıdan ve Türkiye'nin Orta Doğu'yla ülkeleriyle ilişkileri Afrika'yla ilişkileri. O yüzden kapsamlı bir kırmızı kitap bu sefer var."

"Nitelikli bir tehdit değerlendirmesi raporu"

Moderatör Nedret Ersanel'in Kırmızı Kitap'a ilişkin 'nitelikli bir tehdit değerlendirmesi raporu' sözünü destekleyen Özgürel, "Zaten Kırmızı Kitap dememizin sebebi devletin tehdit algılamalarıydı." dedi.



#Kırmızı Kitap
#Akıl Odası
#Avni Özgürel
#tvnet
2 ay önce