|

Yakıtınıza Güvenin, Acil Durum Güç Ünitenize Güvenin - EVERGEE

Uzun yıllara dayanan deneyimleri olan tesis yöneticilerinden genelde hep aynı şeyi duyarız; “Bunca yıldır dizel yakıt kaynaklı bir duruş yaşamadık”. Atladıkları şey dizelin ve günümüzde kullanılan motorların değişmiş olmasıdır.

iLAN
17:26 - 22/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:30 - 22/10/2018 Pazartesi
Diğer
görsel
görsel

Dizel artık çevresel kaygılarla 10 ppm ve altına düşürülen sülfür miktarı ve 1 Ocak 2018 den itibaren gündemimize giren %0,5 biyodizel katkıyla birlikte bambaşka bir yakıt oldu.

Düşük sülfürle birlikte öncelikle dizel yakıt çok önemli bir yağlayacısını kaybetti. Ayrıca düşük sülfürlü yakıt daha fazla su tutmaya başladı. Oksidasyon kararlılığı değişti. Biyolojik organizmaların çoğalma hızı arttı, zira azalan sülfürle birlikte bakteri ve mantarların üremesine engel olan inhibitörler de azalmış oldu.

Her dizel türü su toplar. Ancak düşük sülfürlü ve biyodizel katkılı yakıtlar daha higroskopiktir ve daha fazla su toplarlar. Su yakıtta başlı başına istemediğimiz bir unsurdur ve yakıt içerisinde serbest halde tank dibinde ya da emülsifiye halde tüm hacme yayılmış şekilde bulunabilir. Çok doğru bir yakıt bakım çevrimiyle bu suyun mutlaka yakıttan uzaklaştırılması gerekir. Su-yakıt ara yüzeyinde oluşan bakteriyel çoğalma ve organik çamur tüm tank yüzeyini bir biyofilm olarak kaplar. Ayrıca su yakıtın yanma kalitesini direk etkileyeceğinden yanma odasına kadar ulaşması mutlaka engellenmelidir.

Deneyimli tesis yöneticilerinin farkına varmaları gereken bir diğer husus da, günümüzde kullanılan jeneratörlerin çok hassas enjektör sistemlerine sahip oldukları ve kirli yakıtı eski motorlara nazaran daha az tölare edebildikleri gerçeğidir.

EVERGEE yakıt konusundaki uzmanlığı ile iş sürekliliğinin yaşamsal ya da ticari riskler anlamında çok önemli olduğu tesislere dünyanın bir çok noktasında hizmet sunar. Dünyanın en önemli markalarının ve yatırımlarının çözüm ortağı olan EVERGEE, Yakıt Bakımı, Yakıt Parlatma ve Yakıt Cilalama aşamalarının tümünü bünyesinde içeren ürünleriyle çok önemli bir koruyucu bakım boşluğunu kapatır.

Sonuç olarak yakıt, tesisin acil durum senaryoları içinde jeneratörler kadar aktif bir unsurudur. Biri olmadan diğerinin bir anlamı yoktur. Yakıtın sürekli temiz ve kullanıma hazır koşullarda tutulması tümüyle tesis yöneticilerinin sorumluluğundadır. Jeneratör imalatçıları yakıt kaynaklı her türlü arıza ve riskleri tümüyle kendi sorumlulukları dışında görürler ve son kullanıcıları bu hususta dikkatle uyarırlar.

Yakıtınıza güvenin. Jeneratörlerinizin yakıt kaynaklı bir sürprizle sizleri üzmesinin, tesisinizin istenmeyen bir duruş yaşamasının önüne geçin.

Detaylı Bilgi için Tıklatınız;

Detaylı Bilgi için Tıklayınız;

#çevre
#doğa
#dizel
5 yıl önce
default-profile-img