|
Zeki Yavru"yu asın!

Evet. Yanlış okumadınız. Zeki Yavru"yu asın. Yetmedi parçalayın, aleme ibret olması için Trabzon"un her mahallesinde bir parçasını çarmıha gerin…

Her hafta değil her maç farklı bir kadro sahaya süren, bu yetmezmiş gibi farklı özellikleri olanı farklı yerlerde oynatan, iki Cezayirli futbolcu dışındakileri sahiplenmeyen ve onlarla barışık olmayan bir adamın saçma sapan uygulamalarına futbolcunuzu kurban verin.

Salihsiz ve Mehmetsiz orta alanda sadece top kullanma özellikleri olan futbolcularla sahaya çıkar ve ön liberoda direnmeyi sadece prensin! Medjani"ye bırakırsan ve bu kadar dirençsiz bir orta saha kurarsan. Ters gardlı boksör gibi ters ayaklı adamla sol kenardan hücuma çabuk çıkmayı amaçlarsan. Yetmedi; Yatabare ile Cardozo"nun birlikte oynaması gerektiğini tersten anlarsan, başına geleceği de kabulleneceksin.

Bir takım kazanırken de eksiklerini görebilirse ileriye dönük kazanımları elde etmiş demektir. Trabzonspor"da Gaziantepspor maçına gelene kadar oynanan son iki maçtaki kazanıma aldanıp sadece yüksek toptan sonuç üretmeye endekslenince görüntü saman alevi gibi oldu.

Okan Buruk"un Gaziantep"i dersini çalışarak gelmiş. Savunma güvenliğini dörtlü savunma ile sağlayıp yönetimini Elyasa ile düzenlerken, orta alanda kazanılan toplarla çıkılacak ani ataklarda sonuca gitmeye çalıştılar ve başardılar da.

Muhammet"in attığı kafa golü altı kişiye bir kişi yenirken, kaleci Fatih"in izleyip yapılan adam paylaşımı komediden öte derslikti. Erdem"in attığı gol de aynı futbolcunun Zeki"den orta alanda kaptığı topla yaklaşık kırk metre kat edip pasını verip, sonra da gol vuruşunu yapana kadar müdahale alanında bir kişinin olmaması Trabzonspor"un takım savunmasındaki zaafını ortaya koymaya yetti.

Hücumda çoğalamayan, agresif oynayamayan, Yatabare"yi hücumda bırakıp, Cardozo"yu kenarda oturtup, Cosnant"ı, bırak 10 numara pozisyonunda oynatmayı sol kenar savunmaya çeken mantığı ve yapıyı maç boyunca çözemedim…

İkinci yarıda atılan dört golde, yenilen iki golde Trabzonsporlu futbolcuların teknik adamın anlayışını terk edip, kenar yönetimi ile irtibatını kesmesi sonucu oldu…

Başlanması gereken kadroyu bitiş için kullanırsan bunu insanlar beyaz adam şımarıklığı olarak yorumlar.

Bu gidiş korkarım sadece teknik adamın değil yönetimin de kafasını yer…

Teknik adam bunu istiyor ve buna da hazır..

Ya yönetim!

10 yıl önce
Zeki Yavru"yu asın!
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî