|
Sen yanmazsan, İŞİD yakar

İslam ümmetinin içinde bulunduğu buhrana, krize, sorunlara karşı duyarsız bir hayat süreceksin, sonra da İŞİD’in vahşice bir insanı canlı canlı yakmasına şaşıracaksın.

Sen Müslümanların derdine yanmazsan, IŞİD gelir yakar her tarafı.

Elini taşın altına koymayacaksın, bir Müslümanın derdiyle ilgilenmeyeceksin, bir mazlumun yardımına koşmayacaksın ve sonra IŞİD’in insan kafası kesmesine şaşıracaksın.

Sen en yakın arkadaşına, dostuna, sırf dünya nimeti için, makam için, şöhret için ihanet edeceksin, sonra IŞİD’in İslam dünyasına ihanet etmesine tepki göstereceksin, öyle mi?

Önce evine bakmazsan, önce çocuklarını, kardeşini, akrabanı; insanlığın acıları, dertleri, sorunları için duyarlı hale getirmezsen, onlara ‘nerede bir mazlum varsa kimliğini sormadan koşacaksın’ demezsen, IŞİD çıkar, gençlerin beynini çeler, acımazsız katile dönüştürür.

Sen insanlık için yaNmazsan, İŞİD çıkar yakar insanlığı

Sakın IŞİD’e kızma, suçu ona atma. Suçlu arayacaksan, etrafına bak iki gözüm. Ümmetin derdini 5 TL yardım yapmak zanneden ve gerisini boş veren cahil, sığ Müslümanlarda suçu ara.

Sakın İslam’a zarar veriyor diye IŞİD’e sitem etme. Birine kızacaksan etrafına bak. Ahlakın yerlerde süründüğü, gıybetin, iftiranın, fitnenin Müslümanlar arasında kol gezdiği ortamda; hiçbir şey yapmadan, bunun bir parçası olan Müslümanlara kız asıl.

Sen fitne ortadan kalksın diye yanmazsan, IŞİD gelir yakar hepimizi

Zannediyorsun ki ümmet dediğin şey başkalarından oluşuyor. Zannediyorsun ki birileri İslam dünyasının sorunlarını çözmek için uğraşıyor. Zannediyorsun ki, tüm bu olup bitenlerden berisin, uzaksın, sorumlu değilsin. Oysa sen ümmetin bir parçası olduğunu unuttun. Ümmetin düzelmesi seninle başlar, ailenle, dostlarınla, arkadaşlarınla başlar. Sen hiç kimse olmadığını düşünerek, sorunların çözümü için öne atlayan bir neslin çocuğu olduğunu unuttun.

Sen unutursun ama IŞİD unutmaz, boşluğu doldurur

İslam dünyasının duyarsızlığına kızıp kendini unutan, başkalarının hatalarını görüp, kendini masum gören, gaflet içinde uyuyakalmış Müslümanlar yüzünden yandı Ürdünlü o pilot.

Makam için, para için, dünya malı için kralların, diktatörlerin dediğinden çıkmayan, sahte din adamları yüzünden yandı o pilot.

Mısır’da diktatör Sisi’yi, Suriye’de çocuk katili Esed’i, Irak’ta mezhep düşmanı Maliki’yi, Yemen’de uyuşturucu müptelası kabileleri destekleyenler kimse, yakılan pilotun katili de odur.

Servetine servet katan, zenginliğine zenginlik katan, israf içinde boğulmuş, aç gözlü petrol şeyhleridir, yakılan pilotun katili.

Etrafına bakma, IŞİD’i suçlayarak kolaya kaçma.

Sen insanlık için, ümmet için yanmazsan, IŞİD yakar iki gözüm, gör artık.

#İslam
#IŞİD
#Suriye
#Mısır
9 yıl önce
Sen yanmazsan, İŞİD yakar
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî