|
Yerli uçak için önemli bir adım...

Bugünlerde pek çok arkadaşım BMC"nin satışını soruyor. Ben de resmin bütününe bakalım, diyorum. BMC"yi anlamlı kılan; mayına karşı korumalı personel taşıma aracı Kirpi, şehir hatları otobüsleri ve uçak akaryakıt ikmal tankerleridir.

Yani savunma sanayiini anlamadan bazı projeleri anlamak zor olur.

Geçen hafta Türkiye"nin en büyük ikinci projesi olacak Ankara"nın Kazan ilçesindeki 7 milyar dolarlık Savunma Sanayi Üssü temel atılması hazırlıkları tamamlandı.

Yine geçen hafta, en gelişmiş savaş uçağı kabul edilen F 35"lerden 2 tane almaya karar verildi. Aslında Türkiye, 35 milyar dolar toplam değerinde 100 adet F 35 alacak. Aslında Türkiye, F 35 projesinin bir partneri ve önemli parçaları Türkiye"de üretiliyor.

Önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın savunma sanayii pazarı 2,5 trilyon dolar olacak. Türkiye, bu pazardan 25 milyar dolar pay almak iddiasında.

Sektörün en önemli oyuncularından biri Kale Grubu"dur. Kale Teknik Grup Başkanı Osman Okyay ile geçenlerde geniş bir sohbet yaptık. Savunma sanayii söz konusu olunca, Türkiye"deki en istikrarlı adımları atan ve insan kaynağı yetiştiren grupların başında Kale Grubu geliyor.

Grubun şirketlerinden Kale Havacılık, 6 Haziran"da İzmir"de uçak motoru fabrikasını açıyor. Osman Okyay, savunma sanayiinde beş altı ayrı proje yürüttüklerini ve hidrojen ekonomisine önem verdiklerini ve lityum iyon pil geliştirme noktasında önemli mesafeler aldıklarını söylüyor.

Gelin grubun çalışmalarına bir bakalım:

Haziran başında, dünyanın en büyük uçak motoru üreticilerinden biri olan Pratt and Whitney"le ortak uçak üretimi fabrikasının ilk etabı açılacak. Şirketin yüzde 51 hissesi Kale Grubu"na ait.

Kale Grubu, seramik sektöründe Avrupanın üçüncü büyük şirketi ve toplam dünya seramik üretiminin yüzde 2"sini gerçekleştiriyor. Aynı şekilde Kalekim, inşaat kimyasallarında Avrupa"nın beşinci büyüğü.

Grup, havacılık sanayiine de 1989 yılında Stinger füzeleri üzerindeki 22 parçayı üretmekle girdi. Savunmada diğer şirketi ise Kale Kalıp-Baykar ortaklığı ile Boeing ve Airbus uçaklarına parça üretiyor.

İzmir"deki uçak fabrikasında yukarıda bahsettiğim F 35 savaş uçağının çok kritik uçak parçaları yapılacak. Fabrika tamamlandığında burada 750 istihdam imkanı olacak.

Grubun savunma sanayi yatırımları bununla sınırlı değil. İstanbul Deri OSB"ndeki test merkezinde Kale Havacılık olarak turbo jet motorlarını geliştirmiş durumda. Burada üretilen turbo jet motorları, Türk Som füzelerinin motorları olarak kullanılacak.

Aynı şekilde insansız hava araçlarında da bu motorlar kullanılabilecek. Yüzde 100 yerli olan üretim 50 Türk mühendisin eseri .

Kale-Baykar grubu ile üretilen insansız hava araçlarında da test çalışmaları tamamlanmak üzere. Test çalışmaları bittiğinde 12 adedi kesin, 6 adedi opsiyonlu olarak Savunma Sanayii Müsteşarlığı"na teslim edilecek.

Grubun bir diğer projesi de "Milli Piyade Tüfeği"nde prototipler tamamlandı ve 50 adetlik üretim gerçekliştirilmiş durumda. G3"ten 300 gram daha hafif, tutukluluk yapmadan 6 bin atış yapabilen proje, 37 ağır testten başarıyla geçmiş durumda.

Kale Kalıp olarak Modern Makineli Tüfek Projesi de aynı hızla devam ediyor. Tüfeklerin yıllık üretim kapasitesi 20 bin civarında. Ancak sözleşmeli üretimle MKEK, başka firmalara da patentli üretim yaptırabilecek.

Grup Kale Ar-Ge adıyla yeni araştırma şirketi kurdu. Burada hidrojen bazlı araştırmalar ve pil üzerinde çalışmalar yapıyor. Özellikle yakıt hücresi projesi ile ileri havacılık malzemeleri geliştirmeyi amaçlıyor. Osman Okyay, aynı şekilde lityum iyonlu piller konusunda önümüzdeki günlerde sevindirici haberler verebileceklerini söylüyor.

Türkiye önümüzdeki dönemde sadece yerli otomobil değil, savunma sanayiindeki projeleri daha çok konuşacak. Kale Grubu gibi yeni oyunculara ihtiyacımız var.

10 yıl önce
Yerli uçak için önemli bir adım...
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle