|
Prezıdınt Brokoli

Bana göre geçen haftanın en lüzumlu ve ilginç dünya insanı Ki Gengeng Pamungkas''tı. Kendisini şahsen tanımam, ismini medyaya yansıyan haberlerde gördüm. Ancak şahsen tanımayı da çok isterdim. Bana sorarsanız Ki Gengeng Pamungkas son ayların en ilginç uğraşısını sürdüren kişi. Herhalde sizler de gazetelerde okumuşsunuzdur; kendisi, ülkesi Endenozya''yı ziyareti Amerikan Başkanı George W. Bush''u bir brokoliye dönüştürecek bir kara büyü yapmış. Büyüyü Haiti usulü yapmış, çünkü Endonezya usulü kara büyü Batılılar üstünde çok fazla etkili olmuyormuş. Bu çalışmaları sırasında bir karga, bir yılan ve bir keçi kurban etmiş, eğer muradına ulaşırsa bu listeye Amerikan Başkanı''nı da eklemek gerekecek. Yani sıralama şöyle olacak: Bir karga, bir yılan, bir keçi ve bir Prezıdınt Bush... Bütün bunlara karşılık da elimizde sadece bir sap brokoli kalacak! Doğrusunu isterseniz ekonomik açıdan pek karlı bir büyü değil, dört koyup bir alıyorsunuz. Ama diğer taraftan Ki Gengeng Pamungkas''ın bu ilginç girişimi son derece eğlenceli sonuçlar doğurabilir. Şöyle düşünün, ülkesini dünyanın kralı zanneden bir toplumun ne söylediğini pek de bilemeyen başkanı bir gün aniden brokoliye dönüşüyor! Muhteşem bir hikaye!.. Bu kadarı Makaseller ve Beterböcek''i akıl edebilen sıyırmış dahi yönetmen Tim Burton''un bile aklına gelmez, gelebilemez!

Bu hikayenin insanlık için 2006 yılının en eğlenceli hikayesi olacağına eminim. Tek sorun, daha önce kara büyüyle hiçbir Amerikan Başkanı''nın zarzavata dönüştüğünü görmemiş olmamız. Ancak Prezıdınt Bush''un sanki orijininde böyle bir eğilim var, hani bir adım atsa zarzavatlaşabilecek sanki! Hatta dünyanın üstünden dumanlar tüten coğrafyalarında yaşayan insanlar, sözü edilen şahıs bu olunca, brokolileşmenin bir ilerleme olduğu şeklinde bir kanaate sahip olduklarından eminim!

Nihayetinde brokoli son derece yararlı bir zarzavat türü... Bir süre önce internette, şu an adını hatırlamadığım bir sitede, brokolinin büyük bir vitamin kaynağı olduğu, antibiyotik değeri taşıdığı, prostat ve idrar yollarıyla ilgili sıkıntılarla birlikte kabızlık konusunda da son derece yararlı olduğu şeklinde bilgiler okumuştum. Prezıdınt Bush büyüklüğünde bir sap brokolinin kaç Amerikalının idrar zorluğuna, kabız sıkıntısına çare olabileceğini...

Ayrıca brokoliyle son derece lezzetli yiyecekler de yapılabiliyor. Koskoca Amerika bir sap brokoli tarafından yönetilemeyeceğine göre, herhalde çürüyüp gitmeden önce başkanlarını değerlendirmek isterler. Yardım olsun diye internetten bir brokoli salatası tarifi buldum, aşağıya ekliyorum, arkadaşlar en kısa zamanda İngilizce''ye de çevirecekler...

Bir sap brokoliyi derin bir kabın içinde bol suyla yıkayıp, bir güzel ayıklayın. Ardından, kaynamakta olan suyun içinde beş dakika haşlayın. Suyunu iyice süzdükten sonra, brokoliyi soğuk sudan geçirin. Diğer tarafta, iyice kaynattığınız yumurtaların kabuklarını soyun ve minik minik doğrayın. Küçük parçalara böldüğünüz mantarları limonlu suda haşlayın. İkiye bölünmüş çeri domatesleri ile birlikte bütün malzemeyi uygun bir servis tabağına dökün. Üzerinde 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı hardal ile yarım çay bardağı sirke ile hazırladığınız karışımı gezdirin. Kara biber ve tuz ekleyin. Afiyetle yiyin.

17 yıl önce
Prezıdınt Brokoli
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu