|
Aziz vatanımızın ufku aydınlıktır

Sevgili Tamer Korkmaz veya bendeniz yazınca inanmıyorlar, çünkü onlara göre uluslararası bir projenin gerçekleşebilmesi için o projenin illa ki Amerikalılar tarafından gündeme getirilmiş olması lazım!

Madem öyle, gelsinler böyle:

Emekli Albay Douglas Macgregor (vallahi Amerikalı), Amerikan solunun efsanevi dergilerinden Mother Jones''ta yayımlanan bir makalesinde, Türkiye, İran ve Suriye arasında bir ittifakın doğmakta olduğunu ve bu ittifaka Mısır, Suudi Arabistan, diğer Arap körfez devletleri ve Pakistan''ın da katılabileceğini ileri sürüyor.

Son yıllardaki -bilhassa son aylardaki- bazı gelişmelere bakarak, bu ihtimalin altını kalın çizgilerle çizmemiz gerektiğini düşünüyorum.

On yıllar boyunca didişip duran ve asla barışamayacakları zannedilen Türkiye ve Suriye, "stratejik ittifak"ı konuşacak kadar yakınlaşmış bulunuyor…

Türkiye-İran barışı ve işbirliği, karşılıklı bağımlılık ilişkisinin alabildiğine geliştirilmesiyle teminat altına alınıyor…

İran, Türkiye ve Suriye''nin bir doğalgaz boru hattıyla birbirine ''damardan'' bağlanması için anlaşmalar imzalanıyor…

Türkiye''yi birkaç hafta içinde iki kere ziyaret ederek "safları sıklaştıralım" mesajı veren Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Tahran''a da sıcak mesajlar gönderiyor; Suudi Arabistan ve diğer Arap körfez devletleri ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki buzlar eriyor…

1980''den beri İran''a ters bakan Mısır, bakışını değiştiriyor…

Kahire kitapçılarında Mısır-İran-Türkiye diye bir kitap dikkat çekiyor…

Bütün bunlar, Amerika Birleşik Devletleri''nin fitne-fesat operasyonlarına rağmen oluyor.

Şükür ki oluyor.

Ve olan, daha olabilecek olana işaret ediyor.

Aziz vatanımız Ortadoğu''nun "makus talih"ini yenebileceğimizi gösteren işaretlerin ardı arkası kesilmiyor.

Emperyalistlerin "böl ve yönet" siyasetine inat, Müslüman Ortadoğu ülkeleri arasındaki yakınlaşma trendi hızla yükseliyor.

Bu hız hakkında bir fikir edinmek için, son birkaç haftaya ait olan şu üç ajans haberini peşpeşe okumanız yeterlidir:

1. Türkiye ve İran, ABD''nin itirazına rağmen enerji alanındaki işbirliğini genişletmeye karar verdi ve bir elektrik anlaşması imzaladı. Anlaşmaya İran adına imza koyan Elektrik Bakanı Perviz Fettah, Türkiye ve İran''ın ''bağımsız iki ülke'' olarak anlaşma imzalamasından bazı çevrelerin rahatsız olabileceğini ancak onların da ''gerçeği kabul etmek durumunda'' olduklarını söyledi. Anlaşmaların kağıt üste kalmayıp, pratiğe geçeceğine inandığını belirten Fettah, Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad''a gönderme yaparak Türkiye-İran ilişkilerinde hiçbir sınırlamanın sözkonusu olmadığını belirtti. Enerji Bakanı Hilmi Güler de, anlaşmaya ABD''nin karşı çıktığının hatırlatılması üzerine, Türkiye-İran arasındaki yatırımların bir geçmişi olduğunu söyledi ve "Bu çalışma bir reaksiyon olarak alınmamalı. Bu bir aksiyondur" dedi.

2. Suudi Arabistan Kralı Abdullah, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad''ı bu yılın Hac merasimine katılmak üzere ülkesine davet etti. Hac ziyareti için Mekke''de bulunan cumhurbaşkanının basın danışmanı Ali Ekber Civanfikir, gazetecilere yaptığı açıklamada, İran ve Suudi Arabistan ilişkileri tarihinde ilk kez Suudi kralın İran cumhurbaşkanını Hac ziyaretine resmen davet ettiğini ve bu yüzden Ahmedinejad''ın ziyaretinin önemli bir gelişme olacağını belirtti. İran ve Suudi Arabistan''ın İslam dünyasının iki güçlü ve etkili ülkesi olduğunu vurgulayan Civanfikir aralarındaki ilişki ne kadar yakın ve samimi olursa İslam dünyasına o kadar yararlı olacağını söyledi.

3. Tahran''ı ziyaret eden Mısır Dışişleri Bakanı Yardımcısı Huseyn Zerrar, İran İslam Cumhuriyeti''nin barışçıl nükleer teknolojiyi kullanma hakkını desteklediklerini ve Mısır''ın bu doğrultuda İran''ın çabalarını savunduğunu açıkladı. Zerrar, İranlı yetkililerle gerçekleşen görüşmelerine değinerek, müzakerelerin olumlu ve yapıcı geçtiğini ve her iki ülke yetkililerinin ikili ilişkileri geliştirmek azminde olduğunu belirtti.

Belki karanlık tünelin sonuna daha çok var ama tünelin ucunda ışık kesinlikle görünmüştür.

Aziz vatanımız Ortadoğu''nun ufku aydınlıktır.

Safları sıklaştırarak emperyalizmin zincirlerini kıracağız ve emperyalizmin zincirlerini kırdıkça devlet-millet kavgalarını da aşacağız inşaallah.

16 yıl önce
Aziz vatanımızın ufku aydınlıktır
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu
Niçin Diyanet
Bi şey yapmalı!
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi
Zengin millet fakir devlet