|
El Kaide ve DHKP-C: Ortak hedef Türkiye

Garip bir tesadüf ya da sinsice bir planlama! DHKP-C Türkiye içinde, El Kaide ise Türkiye"nin hemen sınır boyunda ve daha geniş anlamda Orta Afrika"dan Pakistan"a kadar Türkiye"nin yakın ilgi gösterdiği her bölgede yükseliyor.

Gülsuyu"nda örgüt-mafya çatışmasında hayatını kaybeden bir gencin cenaze töreni DHKP-C"nin bayraklı, maskeli, Kaleşnikoflu gösterisine dönüşürken CHP milletvekilleri ile örgüt mensupları aynı karede birleşebiliyor.

Taksim olaylarını, Gezi isyanını darbeye dönüştürmeye çalışanların vurucu gücü gibi çalışan bir örgüt, Kürt meselesinden sonra Türkiye"nin burnunu sürtecek şekilde Alevi ayaklanması çıkarmak isteyen güçlerin de etkin bir şekilde öne sürdüğü bir yapıya dönüşebiliyor.

İçeride ve dışarıda ortak hareket eden bir akıl, Türkiye"ye yeni bir kimlik savaşı dayatırken, stepne örgütleri de devreye sokabiliyor. En basit, en sıradan mesele bile, isyan, ayaklanma, sokak üzerinden hükümeti devirme, Türkiye"yi hizaya sokma girişimine dönüşebiliyor.

Örgütlü grupları, İstanbul"da Başbakanlık ofisini, Ankara"da Başbakanlık binasını ele geçirmeye sürükleyenler, bunu engellemeye çalışan güvenlik birimlerini de bir tür entelektüel terör ağını kullanarak yerden yere vururken Washington"da silahsız bir kadının nasıl infaz edildiğini görmüyor, sorgulamıyor, susuyor.

İçeride ve dışarıda, yakın çevremizde ve daha uzak çevremizde, son aylarda örgütlerin hızlı yükselişi, etkinliği, güçlenmesi kimsenin dikkatini çekmiyor mu?

Dahası, bu örgütsel yükselişin, nerede olursa olsun, bir şekilde Türkiye"yi ilgilendirir hal aldığını, başını ağrıttığını, yakın gelecekte daha da ciddi sorunlara yol açacağını düşününce "birileri Türkiye"ye ne mesaj vermek istiyor acaba" diye sormadan edemiyoruz.

Somali"den Pakistan"a, Suriye"den Irak"a kadar yeni dalga El Kaide saldırılarının başlaması, En Nusra Cephesi"nin Türkiye sınırında mevzilenmesi ve belli bölgeleri kontrol altına alması, Türkiye içlerine kadar etkinlik kurmaya çalışması öncelikli tehdit olarak algılanmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı"ndan Başbakan"a, Dışişleri Bakanı"ndan güvenlik birimlerine ve siyasetçilere kadar, "yeni tehdit"le ilgili ardı ardına açıklamaların yapılması dikkat çekici.

Türkiye, ısrarla En Nusra Cephesi ve diğer bazı gruplara karşı tavır almaya, sertleşmeye başlarken bu örgütlerden de ardı ardına Türkiye"yi hedef haline getirecek açıklamalar geliyor.

Örgütlerin bu şekilde güçlenmesi elbette son derece endişe verici. Türkiye"nin En Nusra gibi örgütlere karşı tavır alması, bu örgütlerin faaliyetlerini terör eylemi olarak nitelemesi bir devlet olmanın gereğidir ve son derece doğru bir duruştur.

Ancak dikkatimi çeken yeni bir durum, yeni bir tehlike var: Türkiye; El Kaide ve unsurlarına karşı net ve sert tutum takınırken, bu yeni durum alkışlanırken sanki başka bir oyun sahneleniyor.

Birileri Türkiye"yi bu örgütlerin hedefi haline getirmeye çalışıyor! Türkiye En Nusra"ya tavır aldıkça, bunu yüksel sesle dillendirdikçe bu örgütlerin Türkiye"ye daha fazla yoğunlaştığı dikkatimi çekiyor.

İçeride DHKP-C, dışarıda El Kaide.. Odak noktaları Türkiye. Sanki koordineli hareket ediyorlar. Çok dikkatli olmak gerekiyor. Senaryoyu kimler yazmış olabilir?

11 yıl önce
El Kaide ve DHKP-C: Ortak hedef Türkiye
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu