|
Bir yıl önce basında bugün

Yeni Şafak

Hukuk diyor ki- Kıyıma bir hukuk tokadı daha. Anayasa Mahkemesi: Cumhurbaşkanı kanunlara ve Anayasa''ya aykırı KHK''ları imzalayamaz. Hükümetin, "imzala" baskıları ve tehditleri sürerken, Anayasa Mahkemesi''nin 1993 yılında aldığı bir kararda "Cumhurbaşkanı''nın sorumsuzluğu, onun hukuka aykırı kararnameleri imzalamak zorunda olduğu biçiminde yorumlanamaz" deniliyor.

Hürriyet

Randevu krizi aşılıyor- Cumhurbaskanı Sezer ile Başbakan Ecevit yarın saat 11:30''da görüşecek. Ecevit, sorunun yarın çözüleceğine inandığını söyledi.

Milliyet

Yeni valilere AB ayarı - Dışişleri brifingi: "Kürtçe yayına hoşgörülü davranın." Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı''na bağlı 28 valiye Türkiye-AB bağlamında geniş bir brifing verdi.

Zaman

Yaralar sarılamadı - İnsanlar çadırdan kurtarılamadı. Hâlâ enkazlar var. Bir yılın muhasebesi: Ülkemizin son dönemde yaşadığı en büyük tabii afet olan 17 Ağustos depreminin yıldönümüne günler kala, herkes geçen bir yılın muhasebesini yapmaya başladı.

Sabah

"Herkes alıyor" diyen Toptan siyasetin ne kadar kirlendiğini ortaya koydu. DYP''li Köksal Toptan, Balina Operasyonu''nun elebaşısı Mehmet Niyazoğlu''ndan aldığı 10 milyar liralık yardım için "Hemşehri dayanışması" dedi.

Radikal

Film gibi operasyon - Uyuşturucu kaçakçısı Örfi Çetinkaya ve 17 adamı, iki yıl süren uluslararası bir operasyonla yakalandı. İspanya, Portekiz, Almanya, Belçika, Hollanda ve Türkiye''nin katılımıyla sürdürülen "Matador Operasyonu" iki yıl önce 22 ton uyuşturucuyla Mersin''de yakalanan Örfi Çetinkaya''nın serbest bırakılmasıyla başladı.

Dolar: 645.750 Mark: 298.200 Altın: 39.000.000 Borsa: 13.586

23 yıl önce
Bir yıl önce basında bugün
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu