|
Batista ve Onana!

Trabzonspor, milli ara sonrasında Süper Lig’deki ilk maçında Beşiktaş’ı derbide 3-0 yendi. Son hafta transferlerinin takıma katılımıyla üzerindeki olumsuz havayı atan bordo mavililerde yeni isimlerin performansı da merak konusuydu.

Birçoğumuzun gözü Batista Mendy’nin üzerindeydi. Trabzonspor’u yakından takip edenler biliyor olacak ki Mendy, uzun zamandır bordo mavililerin gündemindeydi. En çok izlenen ve raporları en olumlu oyuncu olduğunu öğrendim. ‘Bu oyuncuyu mutlaka alalım. Hem performans hem de mali açıdan geri dönüşü çok iyi olur’ söylemlerini de duydum. Evet, ilk maçtaki görüntüsüyle bunu bizlere de söyletti.

İlk adı geçtiğinde spor servisinde ismi ‘Batista olan bir orta sahanın kötü olma ihtimali yok’ diye takılmıştık. Kendisi de gelir gelmez formasına Batista yazdırmış. O yüzden ben de öyle hitap edeceğim bu yazımda ona. Tek maç üzerinden oyuncu şişirmek huyumuz olmasa da ‘Ligue 2’den geliyor’ diye burun kıvıranlara çok iyi bir yanıt vermiş gözüküyor Batista. Bir scouting başarısı olduğunu söylemeliyiz. Eminim Türkiye’de oyuncuyu tanıyan sayısı ‘yok’ denecek kadar azdı. İsmi çıkar çıkmaz futbolcunun Transfermarkt profilinden bilgiler uyduran arkadaşları bir kenara ayıralım. Onlar bütün yaz boyunca ‘ben bunu izledim, ben şunu biliyorum’ oyununu iyi oynadılar. Neyse o konu başka.

Trabzonspor, Batista için 4.4M€ verdi. Dünkü maç bitince aklıma geldi. Beşiktaş, Ligue 1’den aldığı Onana için ne kadar ödedi? Onana şu anda nerede? Şenol Güneş, Onana’yı istemiş miydi?

Yeni futbol düzeninde 6 numaraların ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Messi bile Inter Miami’ye giderken yanında Busquets’i götürdü. Fenerbahçe bütün yaz boyunca bu mevkiye oyuncu aradı, istedi, görüştü alamadı. Galatasaray, Torreira’ya alternatif bulamadı.

Trabzonspor’un bu transferi geç yapmasını eleştirebilirim ama bu bir kırılma anıdır. Batista, Trabzon şehrine, ailesiyle ve profesyonel ekibiyle gelmiş. Onlarca eşyasını da beraberinde getirmiş. Bunlar yurt dışından gelen bir futbolcuyla ilgili olumlu öngörülerde bulunabileceğimiz bilgiler.

Batista Mendy, Trabzonspor’un bu sezonki en değerli aseti olacaktır. En azından bendeki bıraktığı hissiyat bu…

#Batista Mendy
#Trabzonspor
#Onana
7 ay önce
Batista ve Onana!
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî