|
Bahanelerin arkasına saklanmaya gerek yok

Kadıköy'de Fenerbahçe'nin gelecekteki hocası Emre Belözoğlu ile şu anki dünyaca ünlü teknik direktörü Jorge Jesus'un satranç oyununu izledik. Her ne kadar Emre Belözoğlu daha önce Fenerbahçe'de teknik sorumlu olarak şampiyonluğa çok yaklaşsa da, ben onun gelecekte Fenerbahçe'de daha büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum.

Emre Belözoğlu defoları değerlendirmek istedi
Maça geri dönecek olursak, Jorge Jesus yine bildiğimiz oyunuyla sahadaydı. Rakibe göre az çok değişiklik yapsa da asla kendi asıl oyunundan taviz vermiyor.
Fakat Fenerbahçe'nin oyununun bazı defoları var. Hatlar arasına, rakip oyuncu girdiğinde ve oyun genişlik kazandığında, sistemin çarkları yavaşlıyor.
Osayi, Rossi ve Emre Mor gibi delici oyuncular olmadığında, topun yay etrafında döndüğünü ve o yoğun baskının kırıldığını görüyoruz. Emre Belözoğlu da bunu bildiği için sürekli olarak Deniz, Berkay ve Okaka'yı hatların arasına soktu ve Ömer Ali ve Hasan Ali ile genişlik sağladı. Fakat onlar da Jesus'un ofsayt tuzağına birçok kez düştü.
Yavaş ve uzun stoper Gustavo Henrique'nin, Okaka ile eşleşmesine rağmen, zaman zaman Başakşehir ceza sahası civarına kadar prese katılması ve Deniz Türüç'e top aldırmaması, Fenerbahçe'nin rakibi ne denli şaşırtabileceğinin en önemli göstergesi.

İkinci yarı Fenerbahçe'nin Emre Mor ve Rossi'yi oyuna alması ve sakatlıktan dolayı Arao'nun girmesi, takımı daha çok hareketlendirdi. Zaten gole baktığımızda bu oyuncuların yapmış oldukları pres, doğru pas organizasyonu ve Rossi'nin şık golüyle geldi. İlk yarıdaki forvet oyuncularının yardımlaşamaması, ikinci yarı hem merkezden hem de kanatlardan delicilik sağlayan oyuncuların girmesine neden oldu.

Bahane üretmeye gerek yok
Ayrı bir parantez de hakem Zorbay Küçük ve VAR Alper Ulusoy'a açmak gerekiyor. Her hafta daha kötü bir hakem yönetimi görüyoruz onlardan.
Her ne kadar Jorge Jesus, 'Hakem iyiydi' dese de, bunu bazı takımların yaptığı gibi saha içerisindeki sorunun nedenini, dışarıya bağlamak istememesinden kaynaklanıyor. Sürekli hakem hakkında konuşmak, aslında futbolculara, "Siz iyisiniz ama bu hakemler sizi şampiyon yapmayacak. Tüm suç onların" demek.
Fenerbahçe geçmişte bu hatayı çok yaptı, şimdi de diğer takımlar yapıyor. Maçta verilmeyen 2 net penaltı pozisyonunu görünce ister istemez, 'hafta içi ziyaretleri ve yapılan açıklamalar' işe yaramış diyorsunuz.
#Fenerbahçe
#Başakşehir
#Ömer Çelikbaşlı
2 yıl önce
Bahanelerin arkasına saklanmaya gerek yok
Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş yargılanabilir mi?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü