|
Şampiyonluk için oyun planında değişiklik şart

Derbi gösterdi ki, Fenerbahçe bu oyunu oynamaya devam ettiği sürece şampiyon olamaz. Bir şekilde yarışın içerisinde olur ama final ipini göğüsleyemez. Teknik direktör Jorge Jesus’u anlıyorum. Rakibin gücüne göre iki farklı oyun oynuyor.Eğer rakibini kendinden bir seviye düşük görüyorsa, iki stoperli yani dörtlü oyuna dönüyor. Eğer rakibi güçlüyse, üç stoperli oyunu oynuyor. Güvenliği arttırmak istiyor.

Fakat Fenerbahçe; hem Beşiktaş hem Trabzonspor hem de Galatasaray maçlarında gösterdi ki, bu oyun anlayışı ile şampiyon olması zor.

Çünkü üç stoper + iki kanat beki, beş defans oyuncusu. 3’de hücum oyuncuları. Koskoca orta sahayı 2 kişi savunuyor. Bunlardan birisi Arao. O da geriye geldiğinde merkez bomboş. Ne yaparsan yap, kanatlardan ne kadar atak üretmeye çalışırsan çalış, beklerin ileri çıksın kanat oyuncuların içe katetsin ama merkezi rakibe verdiğin zaman oyunu da verirsin. Rakibin kaliteli ayakları (Trabzonspor ve Galatasaray da olduğu gibi), tabiri caizse ipini çeker.

Ligin artık ortasına geldik. Henüz maratonun yarısı. Fenerbahçe’nin oyununa müdahale gerekiyor.
Jorge Jesus, dünyanın en önde gelen hocalarından birisi ama Galatasaray maçını o da bizim gibi sadece izledi.
Fenerbahçe hem oyun olarak ezildi hem de skor olarak. Belli ki sistemde bir hata var.
Arda Güler gibi bir oyuncu kulübeye hapsoldu. Hatalardan ders çıkarılırsa, büyük maçlar kazanılır. O, ‘Jesus’un coşkulu oyununu’ büyük maçlarda da görmek için, planda revize şart.

#Fenerbahçe
#Ömer Çelikbaşlı
1 yıl önce
Şampiyonluk için oyun planında değişiklik şart
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..
Tek bir zamana/ tarihsizliğe hapsedilmeye başkaldıran adam: Kadir Mısıroğlu