|
Türk futbolu olumsuz etkilenir

Aslında geçtiğimiz dönemlerde de Fenerbahçe’de ligden çekilme gibi durumlar söz konusuydu. Fakat bu seneki durum kesinlikle diğerlerinden daha farklı. Hangi Fenerbahçeli ile konuştuysam, ‘Eğer yönetimimiz böyle bir karar alırsa biz destekleriz’ dediler. Böyle bir şeye gerek var mı? Asıl soru bu. Fenerbahçe bu kararı, Trabzonspor maçı nedeniyle almadı. Domino etkisi gibi, yıllar içerisinde yaşananlar, en son büyük taşı devirmeye hazırlanıyor.


Ben şahsen böyle bir durumun olmaması gerektiğini düşünüyorum çünkü yıllar içerisinde neler neler yaşandı! 1. Lig’e insen de yine aynı insanlar TFF’de görev yapmaya devam edecek, aynı hakemler olacak, yeniden yükselince de.


Hani bazı arkadaşlar diyorlar ya, ‘Fenerbahçe ligden çekilsin. Bizden yana sıkıntı yok.’ İşte bu durum öyle bir şey değil. Komple ülke futbolunu etkileyecek. Evet Fenerbahçe çok ağır yaptırımlarla karşılaşacak. Maddi ve hukuksal olarak çok büyük problemler yaşayacak. Belki de oyuncuları beklenenden çok daha uygun rakama takımdan ayrılacak. Ciddi problemler yaşayacak. Bu bir gerçek yani ama bir de madalyonun diğer yüzü var.


Fenerbahçe bu ülkenin dört büyük takımından birisi. Yayıncı kuruluş, Fenerbahçe’nin olmadığı bir lig için o kadar parayı ödeyecek mi? Avrupa’da ligin marka değeri daha da düşecek. Diğer takımlar zarar edecek. Reklam, bahis gelirleri, sponsorlukları düşecek. Çünkü ligin en büyük takımlarından birisi artık yok.

#Ömer Çelikbaşlı
#Süper Lig
#Fenerbahçe
1 شهر قبل
Türk futbolu olumsuz etkilenir
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri