|
Bana gelen kitaplar

Sevgili okuyucularım;

ilim, sanat, felsefe ve hatta dinlerin yayılmasında; asırdan asıra, çağlardan çağlara intikal etmesinde ‘’ kitab’’ ın rolünü ve hizmetini hiç kimse inkar edemez..

değişmeyen hakikat budur.. şöyle de diyebiliriz: medeniyetlerin vücud bulmasında, devirden devire taşınmasında başlıca faktör ve vasıta, hemen belirtmeliyiz ki yine kitaptır.. bu mübarek nesne.. başımızın tacı!.. kendisi ağaçtan imal edilmiştir ama, kağıtların kitab haline gelmesi için bu kağıt demetinin kitab olması için; insanoğlunun kalbinden ve beyninden dökülen mana ve duygu demetlerinin kalem vasıtasıyla kağıttan yapılmış sayfalara ulaşması ve sayfalarla birleşmesi lazımdır..

son günlerde bana gönderilen kitapları değerli okuyucularıma bildirirken kitabın kadrini ve taşıdığı maddi ve manevi kıymetleri belirtmeyi bu mübarek varlığa karşı bir vazife saydım.. isimlerinden okuyucuyu haberdar etmek istediğim kitapların listesi şöyledir:

1-(sun tzu: savaş sanatı)- milattan önce 500 yılları civarında yaşayan çinli komutan, filozof ve bilge sun tzu’nun bu eseri; muharebe ve harb san’atının inceliklerini ve gerçeklerini açıklamaktadır.. eseri ingilizceden çeviren tuğçe ayteş’tir.. (ilgi kültür-sanat) yayınları arasında çıkmıştır.. (ilgi kültür-sanat yayıncılık: 0212- 526 39 75) catalçeşme sokağı, 27/7 cağaloğlu.

2-(şeref yılmaz: türkçenin huzurunda)- perfir eğitim ve yayıncılık: alemdar mah. alayköşkü cad. hasoğlu işhanı, 2/4 cağoğlu, 2012- 512 88 77.

bu eser, türkçeden başka dillere geçen kelimelerden, başka dillere geçen kelimelerden, başka dillerden türkçeye geçen bazı kelimelerden bahsetmektedir.. dilimize ait bazı özellikleri dile getirmektedir.. belli ki kitabın yazarı türkçe hakkında bilgi sahibidir..

3-(hüseyin hilmi ışık: namaz kitabı) hakikat kitabevi; daruşşafaka cad. no : 53- 0212- 523 45 53.

bu eser namazla ilgili bütün bilgileri ihtiva etmektedir.. yazarı; rahmetli, bilge ve üstad bir şahsiyettir..

4-(durali yılmaz: fetva yokuşu)- mihrabad yayınları, ismail kazım gürkan cad. no:8 cağoğlu, 0212- 514 28 28.. bu kitab tarihi bir romandır.. cellat taşı.. süleymaniye semti.. ve osmanlı medeniyetine ait unsurlar ve mekanlar dile getirilmektedir..

5-(gürbüz azak: egenin efeleri)- mihrabad yayınları, kazım ismail gürkan cad. no:8 cağoğlu- 0212- 514 28 28.. arkadaşımız gürbüz azak ege bölgesinin meşhur efelerinin başına adnan menderes’i koymuş.. kitabın büyük kısmı ona ayrılmıştır.. rahmetli, mazlum, mağdur menderes’i, siyasi ve şahsi hayatının olaylarını, kendi ağzından dile getirmektedir.. acı olayları hatırlayıp üzülmemek elde değil.. hüzünlenmemek elde değil.. hatta ağlamamak da elimizde değil..

kitabın ortasındaki bir sayfanın ta ortasına menderesin sadece başının resmi konmuş.. rahmetlinin başı; ilk bakışta, asil insanların başı etkisi yapıyor..

gürbüz azak’ın kitabı çarpıcı, şoke edici bir kitap.. samimiyeti, anlatım gücü takdire şayan.. himmeti varolsun!..

*

kitabda diğer efelerden demirci mehmet efe, çakıcı mehmet efe, gökçen efe, gümüş diş efe, emir ayşe efe ve yörük ali efe var.. her birinin hayat hikayesi beyan edilmiş.. ege mıntıkasındaki halk ruhiyatı efeliğe, efeliğin maddi ve manevi vasıflarına itibar gösterdiği için bu meslek bu kültür mevcudiyeti canlı olarak mevcut bulmuştur..

#Felsefe
#Durali Yılmaz
#Kitap
4 yıl önce
Bana gelen kitaplar
Erdoğan ile Obama ne görüştüler
Korku zamanı
Boykotta kafalar neden karışık
Kimin enflasyonu
Terör örgütü elebaşı olarak İsrail portresi…