|
Şimdi uzaklardasın!..

Beşiktaş''ın umutlandığını sanmıştık. Zirve yarışını sürdüren, rakiplerinin puan kaybetmesi Kartal''a kamçı olur sanmıştık, yanılmışız... Samsunspor karşısında ne yaptığını bilen tek oyuncu göremedik, yazıklar olsun. Sakın yanlış anlamayın. Beşiktaş bu maçı bir değil 10-0 bile kazansa düşüncem asla değişmeyecektir.

İlk 15 dakika içinde Samsun''un Beşiktaş kalesini bulan 3 şutu, 3 korneri var. Beşiktaş''ın hiç yok. Orta alanda ayağı bulan üst üste iki pası yok. Savunmasında iletişim hiç yok, Erman ile Fevzi veya Ali Eren ile Fevzi ceza alanı içinde aynı topa birlikte koşuyorlar, veya ikisi birden bırakıyor. Samsunlu biraz uyanık olsa kesin gol olacak. Bu ne iştir anlamak mümkün değil.

Düne kadar belki Nouma, belki Münch göze hoş gelen bir şeyler yapar da Beşiktaş maç kazanır diye umutlanıyorduk. Dün onlar da yoktu. Şu taraftara yazık, maçın başından sonuna dek yırttılar kendilerini, demek ki bu futbolcularda duygu da yok.

Daha önce iyi oyunlarını izlediğim oyuncuları vardı. Mesela Karhan, Tayfur, Ahmet, Nihat, Ayhan, Bayram gibi. İnanın hepsini mumla aradım. Yardımlaşma da sıfır, oyunda sıkışan oyuncu kaderi ile başbaşa. Top kazanmak için gayretli bir adam görebilseydik mutlu olacaktık. Araki bulasın. Şu takımda bir penaltıyı bile gol yapacak oyuncu yok.

Maçtan önce Beşiktaş umutluydu. Ama şu oyunu gördükten sonra onlara yakıştırdığım tek şey Zeki Müren''in unutulmaz eseri ''Şimdi Uzaklardasın''...

23 yıl önce
Şimdi uzaklardasın!..
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu