|
Fener kazanacak kadar oynadı

Fenerbahçe''yi kendi sahasındaki hiçbir maçta böylesine mahkum oynarken izlemedim. Bir köşe vuruşu sonucu kazandıkları golün dışında doğru dürüst pozisyona giremediler. Özellikle de maçın ikinci yarısında oyunun kontrolünü tamamen ellerinden yitirdiler. Tek yaptıkları kalelerini korumaktı. Elbette her takım savunma güvenliğine önem verecek. Ancak bu işin bir de ofansif yönü var. Fenerbahçe, işte bunu tamamen unuttu. Tek golün üzerine yatmak için her türlü çareye baş vurdu.

Böylesine katı savunma yapan Fenerbahçe''ye karşılık Beşiktaş, sadece iki gol pozisyonuna girebildi. Bunlardan biri de köşe atışı sonucuydu. 90 dakika bizi şunu gösterdi, Beşiktaş''ta tek üretken oyuncu yoktu. Ne ince bir gol pası, ne de bilinçli bir organizasyon görebildik. Beşiktaş orta alanda bol bol pas yaptı. Oyunu kanatlara götürdüğünde etkisiz kaldı. Sağda Holosko, solda Simao''nun takımlarına en ufak katkısı olmadı. Bu nedenle de Fenerbahçe, kendi kale sahası içinde hemen hemen hiç zorlanmadı. Etkisiz ortaları Fenerbahçe defansı ve Volkan çok kolay topladı. Kanatlarda olduğu gibi Beşiktaş, ortadan geliştirmek istediği ataklarda da acemice işler yaptı.

Carvalhal''i anlayabilmem çok güç. Takımı yenik durumda, kulübe santrfor diye transfer edilen Edu oturuyor. Beşiktaş gol yollarında dokuz doğuruyor ve Carvalhal, Edu''yu nihayet 80. dakikada hatırlayabiliyor. Ve oyuna giren Edu, gol bölgesinde değil, daha çok sol çizgide. Carvalhal, Stoch karşısında çaresiz kalan Tanju''yu da 72. dakikada oyundan çıkarıyor. Hayret bu kadar yanlış çok fazla.

Quaresma ve Fernandes maçı ne güzel sahanın dışında izlediler. Onlara en çok gereksinim duyulan bir maçta arkadaşlarını yalnız bıraktılar. Profesyonel anlayıştan böylesine uzak olan bu iki futbolcu acaba hiç mi üzüntü duymadılar. Böylesine sorumsuz oyuncularla takımların bekledikleri noktalara ulaşması olanaksızdır. Profesyonel futbol anlayışına sahip olmayan oyuncular ne denli yetenekli olurlarsa olsunlar takımlarına katkıları sınırlı kalır. Futbolda mazeret ileri sürmek sevimsizdir. Beşiktaş, eksik kadrosunu yenilgiye neden olarak göstermeye kalkışmasın. Sakat ve cezalıların yerine oynayanlar da beklenenden uzaktılar.

Fenerbahçe, futbol kalitesini yükseltemedi. Ancak galip gelmesini bildi. Az pozisyona girdi, yakaladığı pozisyonları gole çevirdi. Beşiktaş''a da sadece iki pozisyon verdi. Fenerbahçe''de Yobo attığı golün dışında da mükemmel oynadı. Attığı golde Sivok, Yobo''yu bomboş bıraktı, hatası büyüktü. Bir diğer parlayan yıldız da Stoch''tu. Musa Sow golünü attı, onun dışında pek göremedik. Ancak dün bir, bugün iki. Elbette uyum süreci yaşayacaktır.

Beşiktaş''ta parlayan bir oyuncu yoktu. Yerlerde sürünenler ise Tanju, Holosko, Simao ve Veli Kavlak''tı. Bu 4 oyuncu Fenerbahçe''nin işini daha da kolaylaştırdı. Bu koşullarda Beşiktaş''ın maçtan puanla ayrılması elbette uzak olasılıktı. Fenerbahçe ahım şahım değildi, ama kazanacak kadar oynadı.

12 yıl önce
Fener kazanacak kadar oynadı
Zamanda ve mekânda bir uyanış: Sîdî Ukbe Ulucamii
19 Mayıs’a 10 gün kala…
Uluslararası doğrudan yatırımları çekmek
Enflasyon, döviz kuru beklentileri ve CDS
İsrail ve Batı’nın çifte standardı