|
Guti"den sevgilerle

Guti 34 yaşındaymış. Banane… Adam, tek başına 3 puana damga vuruyor, maç kazandırıyor. Hazırlık dönemi geçirmedi. Tatilden 10 gün önce geldi, ayağının tozuyla Beşiktaş''a 3 puanı hediye etti. Bobo''ya attığı top müthiş. Büyük maestro tek hareketle işi bitirdi. Öbür cambazın da aklı fikri hep goldeydi. Elbette Quaresma''dan söz ediyorum. Biraz bencil olmasaydı takımının gol sayısını o da artırırdı. Zaman zaman pas yerine şutu tercih etti. Öyle veya böyle çok net olarak görüldü ki bu ikili Beşiktaş''a çok maç kazandıracak. Bunu daha Beşiktaş''a geldikleri ilk günden itibaren hep söylüyorum.

Futbol, sevimli değildi. Sevimli olması beklenemezdi. Gece yarısı bile termometre 30''un üzerindeydi. Öyle kolay değildir sıcakta koşmak, mücadele etmek. Bu nedenle Beşiktaş''ın oyununu şimdilik hoşgörü ile karşılayabiliriz. Ancak ilerleyen günlerde bu kadro daha iyi oynamalı, daha keyif vermeli, daha organize görüntü sergilemeli. Bu arada gayet net bir biçimde görülüyor ki Bobo''ya bir arkadaş şart. Ve bir de defansın sağı sinyal veriyor. Erhan''ın özellikle ataklara katılımı yetersiz. Solda büyük bir problem yok. Üzülmez hep aynı çizgide devam ediyor. İsmail de alternatifi. Ferrari, ilk geldiği günlere göre çok hantal bir görüntü veriyor. Bir türlü kendisini toparlayamadı. Arkasına atılan toplarda ağır kalıyor. Ayrıca atak organizasyonlarına hiç karışmıyor. Oyunun güzelleşmemesinde savunmadan olumlu pasların çıkmaması önemli etkendi.

NECİP''TE ISRAR ŞART

Ernst, hep bildiğiniz gibi. Aynı çamaşır makinesı, durmadan çalışıyor, her yere yetişiyor, her deliği kapatıyor. Ah gözü biraz daha karşı kalede olsa! Necip tırmanışına devam ediyor. Bu çocukta ısrar etmek şart. Oynadıkça daha da iyi olacağı kesin. Oyun disiplininden hiç uzaklaşmıyor, gösteriye kaçmıyor. Hücum girişimlerinde de var, kendi kalesini korumada da. Nihat çizgide oynadığı zaman yeterince yararlı olamıyor. Oyundan kopuyor, soğuyor. Kaleyi karşıdan gören bir mevkide oynaması şart. Yani santrfor arkası. Bu durumda da orta ikiliden birinin eksilmesi gerekiyor. Schuster de bunu şimdilik göze alamıyor.

Bucaspor 10 kişi kaldıktan sonra Beşiktaş neden bocaladı hiç anlayamadım. Özgüven yetersizliği mi acaba? Bucaspor ligimize yeni yükselmiş, yepyeni oyunculardan kurulu bir ekip. Sen şampiyonluğa oynuyorsun. Tribünlerde de taraftarın büyük çoğunlukta. Bu ürkeklik hiç hoş olmadı. Evet lige deplasmanda 3 puanla başlamak çok önemli fakat bunu koruma telaşı Kartal''a pahalıya mal olabilirdi.

14 лет назад
Guti"den sevgilerle
Bu başarı hepimizin
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a
Herkeste bir ‘ben’ var, bir de ‘gerçeklik’…
Yatırım grevi
Gölge oyunu...