|
Quaresma farkı

Quaresma ne yaptı? Bir attı, bir attırdı, bir de rakibi bir kişi eksiltti. Peki daha başka? İnsaf… Daha ne olsun. Adam tek başına tabelaya oynuyor. Ayrıntılarla uğraşmıyor. Direk sonuca gidiyor. Duruyor duruyor, sahneye çıkıyor ve işi bitiriyor. Geçen sezon ile bu sezon arasında Beşiktaş''taki fark ne? Tek Quaresma… Başka oynayan yeni bir transfer var mı? Ve görüyoruz tribünler ağzına kadar dolu. Umut en üst düzeyde. Müthiş bir coşku. Bütün bunları gerçekleştiren Quaresma. Futbol şov diyorum ya, işte Quaresma bunu çok iyi açıklıyor.

İkinci sıraya Beşiktaş''tan hangi futbolcuyu mu alacağım? Boşuna kafa yormayın. Necip, "Ben bu takımın banko adamıyım" diyor. Son derece sakin, bilinçli, top tekniği mükemmel, oyun görüşü dört dörtlük gerekeni yapıyor. Savunması da var, hücum yönü de… Bu çocuk siyah-beyazlı formayı yıllarca sırtından çıkarmaz.

Erhan''ı bugüne dek bir türlü tam olarak gözüme kestiremedim. Hep alternatif oyuncu olarak düşündüm. Ancak bakıyorum da her geçen hafta futbolunu biraz daha geliştiriyor. Her şeyden önce fizik yönünden çok güçlü. Gösterişe kalkmıyor, yeteneğinin farkında. Haddini biliyor. Uzun sağ çizgide de durmadan gidip geliyor. Şu an için yeterli ama yarın güçlü rakipler karşısında aynı performansı acaba gösterir mi?

Delgado''da kıpırdanma var. En azından pabucun pahalı olduğunun farkında. Formaya sıkı sıkı yapışıyor. Schuster''in gözüne girmek istiyor. Ayaklarında hüner var. Uzun süre futboldan ayrı kalması en büyük dezavantajı. Bobo, geç form tutan bir oyuncu. Sezona yine yavaş başladı. Gün geçtikçe form tutacağına inanıyorum. Ancak bir kez daha belirteyim Beşiktaş eğer bir başka golcü almazsa geçen sezon olduğu gibi bu sezon da yine sıkıntılar yaşar.

Holosko, haftalardır hatta aylardır piyasada yok. Dün golü attığı dakikaya kadar da yine kayıptı. Fakat öyle bir gol attı ki olağanüstü. Antrenmansız ve maç deneyimi yetersiz. Ben olsam Holosko''yu takımda tutarım. Her an yararlanılabilecek bir oyuncu.

Schuster''in oyuncu değişiklikleri bana ters geldi. Dokuz kişi kalan rakibe karşı forvet çıkarıp forvet almak anlamsızdı. Nihat oyuna girerken Bobo''nun mu çıkması gerekirdi? Delgado''yla Tabata aynı on birde oynayamazlar mıydı? Belki de Schuster, "Adam sen de, ben işi garantiye alayım" diye düşündü. Ben olsam savunmadan oyuncu çıkartır yerine forvet alırdım.

Rakibin zayıf olduğunu kabul ediyorum. Ancak Beşiktaş''ın işi ciddiye alması örnek bir tabloydu. Herhangi bir kazaya kurban gitmemek için son derece dikkatli oynadı. Savunmasında hiç açık vermedi. Oyun disiplininden hiç uzaklaşmadı. Schuster laubaliliklere izin vermedi. Bu tur da kolay geçildi. Ancak unutulmasın ki bundan sonraki rakipler böyle kolay lokma olmayacak.

14 yıl önce
Quaresma farkı
Daha S400’ü hazmedemediler, bir de nükleer silah yaparsanız…
Üç bilimsel devrim, üç büyük anlam krizi ve insanlığın geleceği (1)
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı