|
İyi haberler...

Arjantinli ünlü golfçü Robert de Vincenzo, yine bir turnuvayı kazanmış, ödülünü alıp kameralara poz verdikten sonra ayrılmak üzere hazırlanmıştı.

Otoparktaki arabasına yürürken yanına bir kadın yaklaştı.

Kadın, çocuğunun çok hasta ve ölmek üzere olduğunu anlattı.

Kadının anlattığı öykü de Vincenzo''yu çok etkilemişti, hemen turnuvadan kazandığı paranın bir miktarını yazdı çek defterine.

Çeki kadının eline sıkıştırırken de ona; "Umarım bebeğinin iyi günleri için harcarsın" dedi.

Ertesi hafta kulüpte öğle yemeği yerken, bir görevli yanına gelerek; "Geçen hafta turnuvayı kazandıktan sonra yanınıza bir kadının geldiğini ve onunla konuştuğunuzu söylediler bana" dedi.

De Vincenzo, evet anlamında başını salladı. "evet" dedi.

Görevli, "O kadın bir sahtekardır. Üstelik hasta bir çocuğu da yok."

De vincenzo; "Yani ortada ölümü bekleyen bir bebek yok mu?" dedi.

"Hayır, yok" dedi görevli.

"İşte bu, bu hafta duyduğum en iyi haber" dedi, de Vincenzo.

***

Yukarıdaki hikayede olduğu gibi görmek isteyene güzel haber çok.

Her şey nasıl baktığına bağlı.

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, “Dünyadan önce toparlanacağız” diyor.

ABD''nin borsa finans gazetesi Wall Street Journall, “Türk ekonomisinden iyi işaretler geliyor. IMF''ye ihtiyaçları yok” diye yazıyor.

BMD''nin geleneksel “Yaza Merhaba” etkinliğinde bir araya gelen perakende sektörünün ve iş dünyasının önde gelen isimleri de aynı düşüncedeler.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Akyiğit, hükümetin hazırladığı kredi kartı borçlarına getirilecek ödeme kolaylığı planının giyim perakendesine canlılık getireceğini söylüyor.

BMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semih Şeftali, "Tüketiciyi rahatlatıcı her adımı atmaya hepimiz mecburuz" diyor.

BMD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aslı Karadeniz, giyimde satışların 15 Nisan ve mayıs sonuna kadar ortalama yüzde 10 arttığını söylüyor.

Anlattıklarına göre, satışların artışında özel günlerin payı büyük.

İş dünyasındaki karamsar hava dağılmış, umutlar artmaya başlamış.

***

Sanayicilerden de güzel haberler var;

Federal-Mogul İzmit Piston ve Pim Üretim Tesisleri AŞ''de ocak ayında çıkarılan 224 işçi, sendikanın işverenle kriz sonrası işçilerin geri alınmasına yönelik yaptığı protokol çerçevesinde işlerine dönmeye başladı. 20 günde 39 işçi işbaşı yaptı. Sayının daha da artması bekleniyor.

***

İş dünyasında TOBB öncülüğünde başlatılan piyasayı canlandırıcı kampanyalar ile hükümetin sektörlere yönelik açıkladığı paketler, piyasalarda bir güven havası oluşturdu.

ÖTV ile KDV indiriminin devamı, kredi kartı ile banka mağdurlarına yönelik borçları yeniden yapılandırma girişimi de sektörlerde olumlu yankılandı.

Bu güven psikolojisini el birliği ile güçlendirmek lazım.

Ekonomik faaliyetlerin motor gücü piyasalarda mevcut olan güven havasının miktarına bağlı olarak değişir.

Fitch''in not itirafları

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) ile Finans Kulübün ortaklaşa düzenlediği finans kahvaltılarının ilk konuğunun açıklamaları iş ve siyaset dünyasında çok tartışılacak.

Uluslar arası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye Genel Müdürü Ayşe Botan Berker''in açıklamalarını hafızanıza kaydedin ve hiç unutmayın; “Türkiye''nin notunu değerlendirirken Türkiye hakkında bize kapalı kapılar ardında o kadar kötü şeyler anlatılıyor ki gidin yatırım bankalarına sorun. Türkiye''nin ekonomik notunu kıran sebepler, darbe söylentileri, e muhtıra, kapatma davası ve siyasi dalgalanmalar.”

Bu sözler, küresel krizlerden çok “Ergenekon” tarzı derin örgütlenmelerin, Türkiye''nin kalkınmasının ve zenginleşmesinin önündeki en büyük engel olduğunun ispatı değil mi?

İstemek, "İstiyorum" demek değil, harekete geçmektir. A.Maurroıs
15 yıl önce
İyi haberler...
En büyük günah: tutarsızlık!
Korku zamanı
Boykotta kafalar neden karışık
Kimin enflasyonu
Terör örgütü elebaşı olarak İsrail portresi…