|

Doktorluğu babam, televizyonculuğu kendim için yapıyorum

Ömer Aydın, Boğaziçi Tıp Merkezi'nin kurucusu, KBB uzmanı bir doktor. Onu diğerlerinden ayıran özelliği doktorluk dışında ilgilendiği alanlar. Üniversite yıllarında gazeteci olmak istediği halde doktor olan Aydın, hayalini yıllar sonra gerçekleştirmiş ve MMC, Yurdum, Twitty, Gala, Maxi, Karadeniztürk, Berat, Sebil televizyonlarını kurmuş. Ömer Aydın Haber 365 adında bir haber portalının da sahibi. Doktorluk, sağlık müdürlüğünden medya patronluğuna uzanan Ömer Aydın'ın ilginç öyküsü...

Kübra Sönmezışık
00:00 - 15/01/2012 Pazar
Güncelleme: 00:35 - 15/01/2012 Pazar
Yeni Şafak
Doktorluğu babam, televizyonculuğu kendim için yap
Doktorluğu babam, televizyonculuğu kendim için yap

Ömer Aydın ilginç bir adam. İdealist, espirili, hiperaktif ve konuşmayı çok seviyor. Onunla konuşmaya niyetlendiğimde doktor olduğundan ve annesi için Berat Tv'yi kurduğundan, başka hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Ben de kendisini kendisine anlattırdım. O çok gerilere gitti ve çocukluğundan başladı anlatmaya. Ortaya ilginç detaylar çıktı. Ömer Aydın Maçkalı. Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde okumuş.... Devamını ben değil, Ömer Bey anlatıyor; "Ben televizyoncu ve gazeteci olmak istiyorum. Toplumu yönlendirici konumda olmak istiyordum. Çeşitli sosyal faaliyetlere katılıyordum. Babam büyük abim doktor olduğu için benim doktor olmamı istedi. Tercihlerimi onlar yaptılar. O zamanlar anarşi vardı ve beni İstanbul'a göndermek istemiyorlardı. 20 tercihden on sekizini doldurdular geri kalan iki şıkta da isteğin bölümü yaz dediler. Ben de basın yayını yazmıştım."

SİYASETİ REDDEDİP DOKTOR OLDUM

Ömer Aydın, çok çalışkan bir çocuk olduğu için ilk tercihi ile okula giriyor, yani Erzurum Tıbba. Bakın daha sonra neler oluyor; "Bir süre Maçka'da imamlık yaptım. Babam Diyanet'te çalıştığı için ve başarılı olduğum için Diyanet Vakfı bana burs verdi. Bursa karşıydım çünkü fakirin hakkıydı ben o kadar müşkül durumda değildim. Rahatsız oldum ve Erzurum Müftüsü olan babama; 'Burs istemiyorum, görev istiyorum' dedim. Fakültenin son iki yılı Erzurum'da Müftülük Murakıbı olarak görev yaptım. Küçük müfettiş yani. İmamların görevlerini yapıp yapmadıklarını kontrol ediyordum. Bu sayede devleti öğrendim." Aydın, bu görevle devlet düzenini öğreniyor ve bu onun okuldan sonraki yaşamında da işine yarıyor. Nasıl mı? Aydın, anlatıyor; " Verem Savaş Dispanseri'nde mecburi hizmet yapıyordum. Turgut Özal iktidara geldi. Ben daha bir yıllık doktorum o zamanlar. Turgut Bey'i severdim. Ailem nedeniyle de yakınlığımız vardı. Bir gün tayinim sağlık müdürlüğüne geldi ve beni tayin ettiler. 24 yaşımda Erzurum'da beni Sağlık Müdürü yaptılar. Bu durum valinin hiç hoşuna gitmedi. Benden korkmuşlardı. Vali bana 'sen siyaset düşünüyor musun' diye sordu. Ben de valiye 'bunu sana söyleyenlere söyle, ben daha 24 yaşındayım ve askerliğimi yapmadım, siyaseti de düşünmüyorum' dedim. O sırada ihtisasa hazırlanıyordum ve KKB ihtisası kazandım. Ama hiç kimse benim o iktidarı bırakıp ihtisasa gireceğimi düşünmüyordu." Siyasetten vazgeçen Aydın, hayatına farklı bir yön veriyor ve İstanbul'a geliyor.

TÜRKİYE'NİN İLK KBB MERKEZİNİ KURDUM

"Fatihte oturmaya karar vermiştim ve Haseki'ye tayinimi istedim. Döndüncü sınıf bir asistan olarak göreve başladım. Uzman olmayan hekimin varacağı pek bir yer yok. KBB uzmanı oldum. Askerliğimi, baş asistanlığımı yaptım. Hastane kurmak isteyen arkadaşlarım bana sen girişimci bir adamsın öncülük yap dediler. 1990 yılında Türkiye'nin ilk KBB merkezini kurdum. Muhafazakar camia hitap eden bir tek Fatih Hastanesi vardı. Ben de kırk uzmanı biraraya getirerek Huzur Sağlık tesislerini kurdum ve Huzur Hastanesi'ni açtım." Aydın, babasının istediği gibi doktor olmuş hatta sağlık merkezleri açarak yatırım bile yapmış. Sıra çocukluk hayalini gerçekleştirmeye gelmiş ve medyaya yavaş yavaş adım atmaya başlamış. "1994 yılında radyo televizyon kanunu çıkınca Mert Fm'i kurdum. 80'li yıllarda televizyon programlarım oldu. Televizyon işine öyle bulaştım. Bir dönem medyanın içindeki yöneticilerin davranışlarından bunaldığım için radyomu sattım, televizyon işinden elimi ayağım çektim ve sadece tıp merkeziyle ilgilenmeye başladım. Huzur Hastanesi apartmandan bozma bir hastane olduğu için devam edemedi ve kapandı. Sonra Boğaziçi Tıp Merkezi'ni açtım."

HİLMİ TOPALOĞLU BANA MMC'Yİ AL DEDİ

Aydın, televizyondan uzak kalmaya çalışsa da pek başarılı olamamış. 2001 krizinde Hilmi Topaloğlu'nun ricası üzerine batan MMC Televizyonu'nun başına geçmiş. Aydın, "Önce kabul etmedim. Sonra Hilmi Topaloğlu'nun ricası üzerine yöneticiliğini aldım. Sonra Hilmi Topaloğlu ölünce çocuklarına paylaştırdım. Böylece televizyon dünyasına girmiş oldum." diyor.


'Berat TV'yi anne ve babam için kurdum'

Ömer Aydın'ın şimdi MMC, Yurdum, Twitty, Gala, Maxi, Karadeniztürk, Berat, Sebil gibi kanalların sahibi. Aydın'a bu kadar çok kanal sahibi olmanın kolay olup olmadığını soruyorum. O da "adam gibi televizyon yapmak çok zor" diyor. Aydın, kurduğu kanallara siyaseti bulaştırmıyor. Bu kanalların içinde belki de en dikkat çekici olan Berat Tv. Çünkü o bu kanalı annesi ve babası için kurmuş. "Bir çok televizyon kurdum bu sistemin bir zekate ihtiyacı var diye düşünerek Berat'ı kurdum. Bu kanalın içeriğinde Kuran-ı Kerim, sohbet ve ilahi var. Bütün Allah dostlarının hayat hikayelerini o kanalda yayınlıyorum. Bütün cemaatlere eşit mesafedeyim." Ömer Aydın, gazetecilik isteğini de kurduğu Haber 365 haber portalında kendince gideriyor. Aydın'ın altında imzası olan bir başka proje ise Yolcular isimli tasavvuf müziği grubu ve bu grup için kurduğu yapım şirketi.. Aydın, sekiz yıldır prensip gereği doktorluk mesleğini yapmıyor ve hobileriyle ilgileniyor.



12 yıl önce