|

5 sporcu 6 madalya kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'lu milli sporcular İtalya'nın Pescara kentinde yapılan Akdeniz Oyunları'nda başarılı olarak ülkemize 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz olmak üzere toplam 6 madalya kazandırdılar.

Yeni Şafak
00:00 - 10/07/2009 Cuma
Güncelleme: 17:59 - 10/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
5 sporcu 6 madalya kazandı
5 sporcu 6 madalya kazandı

İtalya'nın Pescara kentinde sona eren Akdeniz Oyunları'nda Kocaeli Büyükşehri Kağıtspor 11 sporcu ile mücadele etti. Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor'un Milli Güreşçisi Ali İmamoğlu 84 Kiloda altın madalyaya ilk ulaşan isim oldu. Bütün rakiplerini yenen Ali İmamoğlu'nun kazandığı altın madalya, İtalya Pescara'daki Milli Takım kafilesine büyük moral oldu. Akdeniz Oyunları'nda Büyükşehir Kağıtspor'un halterdeki temsilcileri Sibel Şimşek ve Aylin Daşdelen yine madalyasız dönmedi. Aylin Daşdelen 58 kiloda koparmada bronz, silkmede altın madalya alarak kürsüye çıkmayı başardı Avrupa Şampiyonu Sibel Şimşek ise sakatlanmasına rağmen koparma ve silkmede gümüş madalya kazanmasını bildi. Büyükşehir Kağıtspor'un Akdeniz Oyunları kafilesinde bulunan bir diğer ismi Kemal Koyuncu 1500 metredeki şanssız başlangıcından sonra 500 metrede ülkemize madalya kazandırdı. İyi bir yarış sonucunda üçüncü olan Kemal Koyuncu uzun bir aradan sonra uluslararası bir yarışta kürsüye çıkarak eski günlerine dönüşün sinyalini verdi. Atletizmde ayrıca Büyükşehir Kağıtspor'lu uzun mesafe atletleri Mehmet Çağlayan ve Murat Ertaş yarı marataonda beşinci ve altıncı sıraları paylaştı.


ATICI YAVUZ FİNAL GRUBUNDA YARIŞTI

Büyükşehri Kağıtspor'un Milli Atıcısı Yavuz İlnam Trap seçmesinde 12. olarak elenirken, Double Trap kategorisinde 5 atıcının yer aldığı final grubunda çıkmayı başardı. Madalya mücadelesinde ev sahibi İtalyan rakipleriyle kıyasıya mücadele eden Yavuz İlnam müsabakaları 159 puanla tamamlayarak beşinci sırada yer aldı. Akdeniz Oyunlarında mücadele eden Büyükşehir Kağıtsporlu judoculardan Ahmet Sarı ilk maçında Bosnalı Lukac Aldin'i, çeyrek finalde Fransız Jeannin Antonie'yi mağlup etti. Ahmet Sarı yarı finalde Slovak Sedej Aljaz'a yenilince repesaj maçında çıktı. Faslı Attaf Safounne'ye yenilen Sarı beşinci oldu. 60 kiloda mücadele eden Ahmet Özbay yaptığı üç maçın ikisini kaybedince beşinci oldu. Karatecilerden Hüsniye Güler Çeyrek finalde Hırvat Petra Volf'a yenildi. Yaptığı iki repesaj maçını da kaybeden Hüsniye Güler 68 kiloda 7.oldu. +84 Kiloda mücadele eden Okay Arpa ilk sekiz sporcunun katıldığı final turunda Arnavutluk'tan Agon Agani'ye yenilerek Akdeniz Oyunlarına veda etti.


15 yıl önce