|

"Adana istedi, aday oldum"

AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Yusuf Mengi, Yenişafak Adana Bölge Temsilciliği'ne yaptığı ziyarette, “Bölgenin isteği doğrultusunda milletvekili aday adayı oldum." dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 18/03/2011 Cuma
Güncelleme: 18:45 - 18/03/2011 Cuma
Yeni Şafak
"Adana istedi, aday oldum"
"Adana istedi, aday oldum"

Ceyhan'ın sevilen ve sayılan simalarından AK Parti Adana Milletvekili Aday Adayı Yusuf Mengi gazetemiz Adana Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. AK Parti Milletvekili Aday Adayı Yusuf Mengi “Bölgenin isteği doğrultusunda milletvekili aday adayı oldum. İlk ve orta öğretimi Ceyhan'da, Lisansımı Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamladım. Özel sektörde; Pazarlama ve satış koordinatörü, finans danışmanı olarak çalıştım. Ticaretle uğraştım. Kamu sektöründe; T.C.Başbakanlık Turban A.Ş. Uzman ve Yönetici olarak görev yaptım. T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çeşitli departmanlarında çalıştım. T.C. Başbakanlık Güneydoğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nda 2003 yılında İdari ve Mali Genel Koordinatörlüğe getirildim. Halen aynı görevi yürütüyorum.” dedi.

Mengi, "Avrupa Birliği Mali Mevzuatı, AB fonları uygulama Mevzuatı, Diğer Yurtdışı fonlar Yönetimi, Kamu Bütçesi mevzuatı ve Uygulaması, Kamu İhale Kanunu, Analitik Bütçeleme, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, Stratejik Planlama, Performans programı, Taşınır Mal mevzuatı, Pazarlama ve Zaman Yönetimi Eğitimi,Takım Çalışması, NLP ve İletişim, Hedef Belirleme Eğitimi İnsan Kaynakları Yönetimi ve Beden Dili Eğitimi, Yaratıcılık ve Proje Yönetimi, Sistem Liderliği, Finansal Analiz ve Finansal Matematik Fon Yönetimi, Ürün Kar Yönetimi ve Alternatif Finansman Teknikleri Sermaye Piyasaları ve Bankacılık ve Protokol Yönetimi gibi alanlarda ileri eğitim alarak uygulamalarda bulundum. Ülkenin en büyük Bölgesel Kalkınma projesi olan Güneydoğu Anadolu Projesini hızlandırmak amacıyla hazırlanan GAP Eylem Planı çalışmalarına katıldım” dedi. Mengi sözlerine şöyle devam etti. “Tarımsal Üretimin Geliştirilmesi Projesi, Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Üretimi ve Kullanımı Projesi, Hasankeyf Tarihi ve Arkeolojik Sit Alanı Araştırma Kazı ve Kurtarma Projesi, Merkez Köy ve Köye Dönüş Kırsal Kalkınma Projesi, Entegre Kırsal Kalkınma Projesi, Suyun Verimli Kullanımı Konusunda Kapasite Geliştirme Programı, Tarımsal Araştırma Projesi, GAP Sosyal Araştırma ve Eylem Programı, Kültürel Mirasın Geliştirilmesi Turizm Master planı gibi bir çok Projeye Mali Genel Koordinatör olarak katıldım”


13 yıl önce