|

Aksoy: İftirayla seçim kazanılmaz

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, Bayraklı'da katıldığı bir toplantıda CHP'li adayların kendisi ve AK Partili adaylar hakkında sürekli iftiralar üreterek, halkı kandırmaya çalıştığını söyledi. Aksoy, Kocaoğlu'nu işaret ederek "Böyle belediye başkanı mı olur" dedi.

Kenan Tokgöz
00:00 - 23/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 18:03 - 23/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Aksoy: İftirayla seçim kazanılmaz
Aksoy: İftirayla seçim kazanılmaz

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, Bayraklı Belediye Başkan adayı Selim Gökdemir ile birlikte Çay mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Aksoy, başta İzmir Büyüküşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere CHP'li adayların AK Partili adaylar hakkında sürekli iftiralar üreterek, halkı kandırmaya çalıştığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi için nereden çıktığı belli olmayan çirkin dedikoduların Bayraklı ilçesi sınırları içerisinde de farklı şekilde yayıldığını vurgulayan Aksoy, şöyle konuştu: "Sayın Selim Gökdemir'i Başbakanımız bu göreve layık buldu. Selim Gökdemir sizlere emanet. Bayraklı da ona emanet. Bayraklı'nın tüm sorunlarını çözeceğiz. Burada da kendini bilmezler 'Ak Parti kazanırsa, sizi buradan çıkaracaklar. Burayı ele geçirip, sahile zenginleri yerleştirecekler" diyor. Böyle bir şey yok. Halkı kandırıyorlar. Halkı yanıltmaya kimsenin hakkı yok. Yalan söyleyerek sizleri kandırmalarına izin vermeyin. 'Çamur at tutmazsa da izi kalsın' mantığı güdülüyor. Halk kandırılmaya çalışılıyor. Yalan söyleyerek halkı yanlış bilgilendirerek bu iş olmaz. Bunun adı kandırmacadır, bunun adı dolandırmaktır. Daha ağır konuşmak istemiyorum."


BÖYLE BELEDİYE BAŞKANI OLUR MU?

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy, başkan adayı olan Aziz Kocaoğlu'nun "Metroyu bitiremedik, raylı sistemi bitiremedik, on metre ray döşeyemedik, oto parkı bitiremedik, ne yapalım, ağlayalım da gözden mi olalım" sözlerine de sert tepki gösterdi. "Böyle bir belediye başkanı olur mu? Görülmüş şey değil. Böyle bir anlayış ne görüldü ne de duyuldu. İnşallah bir daha da görülmez. Sayın başkan bu sözle İzmir'le İzmirlilerle ne kadar alakalı biri olduğunu açıkça gösterdi" diyen Aksoy'a vatandaşlar "İzmir seninle gurur duyuyor" tezahüratları ile cevap verdi.


GÖREVİNİ YAPAN BAKANA SALDIRIYORLAR

İzmir'in anlayışsız bir yönetimden kurtulmasının şart olduğunu ifade eden Aksoy, şöyle devam etti: "Hizmet üretemediği gibi yeni hizmet üretecek donanımı olmayan yönetim, merkezi hükümete saldırıp duruyor. Başbakanımız Erdoğan'a ve bazı bakanlara teşekkür eden anlayış Sayın Recep Akdağ'a etmiyor. Çünkü Recep Akdağ "İzmir'in suyunda arsenik var" dedi. Sağlık Bakanı ne iş yapar. Adı üstünde sağlıkla ilgili problemleri söyler ve bildirir. Kentin yönetiminden sorumlu Başkan Kocaoğlu, Arsenik'in zehir olduğunu ve insan sağlığıyla oynandığını hala anlayamamış. "Sağlık Bakanı İzmir'i bıraksın başka illere baksın" diye konuşuyor. Manisa da vardı. Manisa derhal önlemini aldı. Onlar bunu görürken sen neredeydin? 'Başka illere baksın' diye söylüyor. Türkiye'nin başka kentlerinde var olması İzmir'deki gerçeği değiştirir mi? Yönetim değişikliği şart. Sorunlar olduğunda yattığı zaman uyuyamayacak bir yönetim gerek. Sorun dururken, 'Ne yapalım ağlayalım da gözden mi olalım' diyen bir anlayış olmaz. Bu kent böyle bir anlayış taşıyan bir belediye başkanı görmedi. İnşallah bir daha da görmez."


ÖRNEK GÖSTERECEK PROJELERİ YOK

CHP'nin en elindeki en büyük belediyenin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu hatırlatan Taha Aksoy, "Fakat hangi il ve ilçenin CHP'li adıy İzmir'i örnek gösterebiliyor. İzmir'deki hangi hizmeti örnek göstererek, 'işte İzmir'deki şu projeyi bizde burada gerçekleştireceğiz' diyor. Çünkü öyle bir projeleri, hizmetleri yok" dedi.

15 yıl önce