|

'Armutla kaplıcaları hak ettiği yeri buldu'

Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, termal kaplıcalarını restorasyon çalışmalarıyla modern ve konforlu bir hale getirdiklerini belirtti. Birkan, bu şekilde ilçenin en büyük turistik değerlerinden olan kaplıcaların hak ettiği yeri bulduğunu söyledi.

İsmail Hakkı Yoğurtçu
00:00 - 11/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 18:03 - 11/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
'Armutla kaplıcaları hak ettiği yeri buldu'
'Armutla kaplıcaları hak ettiği yeri buldu'

Armutlu Belediye Başkanı ve AK Parti Armutlu Adayı Mehmet Birkan, Armutlu'yu ve hizmet dönemi boyunca Armutlu için yaptığı çalışmaları anlattı. Armutlu'da zeytincilik, balıkçılık ve son yıllarda turizm ağırlıklı ekonomik faaliyetlerin bulunduğunu belirten Birkan, sağlık turizmi açısından her yeni yıl önemi bir o kadar daha artan Armutlu'da yerli ve yabancı yatırımların teşvik edilmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Armutlu'nun en büyük turistik değerlerinden olan termal kaplıcalarını basit bir hamam görünümünde kurtarıp, restorasyon çalışmalarıyla modern ve konforlu bir hale getirdiklerini ifade eden Birkan, Armutlu kaplıcalarının hak ettiği yere az da olsa geldiğini ifade etti. Birkan, Armutlu ilçesinin halkın ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda çehresinin değiştiğini dile getirdi.İlçede 3 adet küçük çapta zeytinyağı imalathanesi olduğuna dikkat çeken Birkan, zeytinciliğin geliştirilmesi konusunda Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi ile yöre halkının dayanışma içinde olduğunu vurguladı. Birkan, 'İlçemizde 1 adet Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifi bulunmaktadır. Ayrıca, fıstık çamı üretiminin sağlanması amacıyla 680 bin adet fıstık çamı dikilmiştir." dedi.


SAHİLLERE MODERN GÖRÜNÜM

Birkan, İDO'nun katkılarıyla eski Osmanlı mimarisi tarzında deniz otobüsü bekleme salonu inşa edildiğini hatırlatarak, 'Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın desteğiyle 2007 yılında yeni iskele tamamlandı. Dereağzı mevkiinde bulunan eski ve kullanılmayan yay köprüsü yenilendi. İlçe merkezi ve sahil şeridinde bulunan yürüyüş yollarımız ve spor alanlarımızla insanlarımıza boş vakitlerini değerlendirebilecekleri alanlar kazandırdık. Çay bahçeler, plaj, pansiyon ve motelleriyle ilçemizin en gözde yerlerinden olan Yılandar sahillerini modern bir görünüme kavuşturduk." ifadelerini kullandı.


HALKA HZİMET İVME KAZANDI

Birkan, belediyeye kazandırdıkları araçlarla da verilen hizmete hız kazandırdıklarını vurguladı. Birkan şöyle devam etti:'Hayata geçirdiğimiz içme suyu projemizle halkımızın bu ihtiyacını kesintisiz olarak karşılayacağız. Armutlu Merkez Deresi temizleme çalışmalarımızla bu bölgede yaşanan problemleri çözmeye çalıştık. İlçemizin merkez camii konumunda olan H.Ali Paşa Camii'ne insanlarımızın soğuk havalarda rahat etmeleri amacıyla sıcak su şadırvanı yaptık."


MESLEK OKULUYLA GELİŞECEK

Armutlu'da kurulması için çalıştıkları meslek yüksek okuluyla birlikte Armutlu'nun ekonomik ve sosyal anlamda daha fazla gelişmesini sağlayacağını düşündüklerini belirten Birkan, " Armutlu'ya verdiğimiz eğitim, alt-üst yapı ve sosyal belediyecilik kapsamındaki hizmetlerimizle halkımızın teveccühüne layık olmaya çalıştık ve yeni dönemde de hizmetlerimizi arttırarak devam ettirmek istiyoruz. Yalova'nın en gözde ilçelerinden olan Armutlu'nun güzelliklerini koruyup tanıtmak ve Armutlu'yu hak etiği yerlere getirmek için yeniden hizmete talibiz." dedi.



15 yıl önce