|

Arslan eğitim sorunları için yola çıktı

Gaziantep AK Parti Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Arslan, kentin özellikle eğitim konusundaki eksikleri gidermek amacıyla yola çıktığını belirtti.

Ahmet Yavuz
00:00 - 18/05/2007 Cuma
Güncelleme: 18:57 - 18/05/2007 Cuma
Yeni Şafak
Arslan eğitim sorunları için yola çıktı
Arslan eğitim sorunları için yola çıktı

AK Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Eğitimci Mehmet Emin Arslan Gaziantep'in Türkiye'de eğitim noktasında yaşamış olduğu sorunu çözmek için yola çıktığını açıkladı. Arslan, adaylığı ile ilgili yapmış olduğu açıklamada Türkiye'nin altıncı büyük şehri sanayi ve ticaretin merkezi Gaziantep'in eğitimde bu kadar geri kalmasını hazmedemediğini yarının geleceği çocuklara faydalı olmak için eğitim ile ilgili mevcut sorunları çözmek için yola çıktığını söyledi. Arslan "400 bin civarında ilköğretim ve ortaöğretimde okuyan öğrencimiz var. Her evin, her ailenin öğrencisi vardır. Yarınımızın teminatı, geleceğimizin umudu bu öğrencilerimizin donanımlı, seviyeli, ufku geniş, olaylara olumlu bakan ve kültürümüzün temel taşlarından ödün vermeden yaşayan gençler yetiştirmek zorundayız." şeklinde konuştu. Her 100 öğrenciden 10'unun üniversiteye yerleştirildiğini geriye kalan yüzde 90'lık büyük çoğunluk için de işletmelere ara eleman yetiştirilmesini sağlamak için mesleki eğitim kur ve atölyelerin açılması gerektiğini bildiren Arslan, özel eğitim önündeki engelleri ortadan kaldırarak dünya standartlarındaki seviyeye ulaşılabileceğini söyledi.


Arslan, eğitimin yannda sivil toplum örgütlerinin de aktif hale gelmesinin, toplumdaki sosya-kültürel alanda çarpık yapılaşmayı izole edeceğini ve bu kurumların ortak duygu ve düşüncelerde birleşmesinin sağlanması gerektiğini kaydetti. Arslan, kent için yapılması gereken bir diğer çalışmanın ise kamu hizmet birimlerinin şehir dışına taşınması olduğunu ifade ederek. "Kent merkezinde geniş yer kaplayan, Zirai araştırma, DSİ, Köy Hizmetleri, Meteoroloji vb hizmet birimlerinin şehir dışına taşınmasını sağlamak ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır." dedi. Aday adayı arslan şehrin diğer aksiklekleri konusunda da şunları söyledi: "Eğitim, sağlık, turizm, ticaret, sanayi ve tarım alanlarındaki yerel sorunları tespit ederek çözüm üretebilen düşünce kulüplerinin oluşturulması çeşitli şehirlerde olduğu gibi kültür geleneklerimizin paylaşıldığı kültür merkezlerinin açılmasını sağlamak Gaziantep için büyük kazanç olacaktır.



17 yıl önce